DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Bemutatjuk a nyolcéves Emerson Fittipaldit!

Nem tévedés: a kétszeres világbajnok és Indy 500-győztes brazil legenda legkisebb fia, Emerson már maga is a versenypályán bizonyítja tehetségét – nem is akárhogy!

A motorsport.com újságírója, Charles Bradley július 4-én a Homestead-Miami Speedwayen találkozott a brazil közönségkedvenccel, Emerson Fittipaldival, aki „gokartos apukaként” kídérte el legkisebb fiát a pályára. A „kis Emmo”, aki ugyanarra a becenévre hallgat, mint édesapja, nem is tűnik tehetségtelennek, sőt: a 125 köbcentis Rotax Junior-kategóriában körrekordot ért el a floridai aszfaltcsíkon.

Fittipaldiék Londonból tértek vissza, ahol együtt szurkolták ki Nelsinho Piquet bajnoki címét, s mint a kétszeres bajnok elárulta, fia pihenés nélkül azonnal a pályára vágyott: „A repülőn végig csak azt hajtogatta, hogy gokartozni akar! Szóval amikor leszálltunk, megkérdeztem tőle, hogy biztos-e benne, s mivel igennel felelt, egyenesen a pályára mentünk. Ennyire eltökélt, csakis vezetni akar, semmi mást.”

fittipaldis



Fittipaldi természetesen azt is tudja, hogy édesapaként mekkora felelőssége van fia fejlődésében: „Úgy gondolom, hogy egy édesapának mindig profi módon kell gyermeke edzéséhez hozzáállnia, és ha megfelelő módon indítja útjára őt, akkor sikeresen megalapozhatja jövőjét. De megeshet, hogy az édesapa érzelmei kihatnak a gyermekre, én épp ezért inkább kicsit hátrébb húzódom, legyen bármennyi tapasztalatom is, és inkább kevesebbszer szólok bele a dologba.”

Persze néha azért megteszi, és rendszerint be is jön: az első pályacsúcs után, mivel hallotta, hogy az Indianapolis nevű balosban fia kissé elemeli a gázról a lábát, a vállára tette a kezét, és odasúgta neki: „Azt a kanyart padlógázzal is meg tudod csinálni, próbáld csak meg.” Az eredmény: fél másodperc javítás, és egy újabb pályacsúcs.

Emerson Fittipaldi Jr, jegyezzük meg jól ezt a nevet. Szerencsére nem lesz nehéz...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: