DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Mint két tojás? - F1-es versenyzők testvérei

A Formula-1 pilótáinak életét és családjait bemutató sorozatunkban most a testvéreket vesszük sorra. Egyesek maguk is versenyeznek, mások inkább csak külsőben hasonlítanak egymásra.

Fernando Alonsónak egy nővére van, Lorena. A McLaren pilótájának apja eredetileg Lorenának épített gokartot, de őt egyáltalán nem érdekelte a versenyzés.

alonso_2



 

Sergio Pereznek két testvére van, Paola és Antonio. Paola az elnöke Sergio alapítványának, a Checo Perez Foundationnek, melyet 2013-ban hoztak létre és amely árvákat és rákos gyerekeket támogat. Az alapítvány eddig már több száz gyereknek segített, fejlesztő programokat indítanak, sportolási lehetőségeket teremtenek számukra és felújítják a nevelőotthonaikat.

perez paola

Antonio Perez öccséhez hasonlóan versenyző, lassan húsz éve kezdte pályafutását, régóta a mexikói NASCAR Toyota szériában és a Telcel Szuperkupában vezet, előbbiben 2006-ban bajnoki címig jutott.

perez antonio



 

Lewis Hamilton öccse, Nicolas koraszülöttként jött világra, központi idegrendszerének bénulása miatt mozgássérült lett és kerekesszékbe került. Ennek ellenére egy megfelelően átalakított autóval versenyzett a Renault Clio Kupában, majd az Európai Túraautó-bajnokságban szerepelt. Idén a Brit Túraautó-bajnokságban láthatjuk, ahol ő az első mozgáskorlátozott versenyző. Hamiltonnak van még két féltestvére anyai ágról, Samantha és Nicola.

hamilton



 

Sebastian Vettel egyik nővére, Stephanie fizikoterapeutaként dolgozik fogyatékos gyermekek mellett, míg Melanie-t inkább a lovak érdeklik. Öccsük, Fabian bátyja nyomdokaiba lépett, gokartozott, tavaly pedig már a Volkswagen Golf Kupában tesztelt.

stephanie vettel

fabianvettel



 

Felipe Massa öccsét, Eduardót (becenevén Dudut) sokszor láthattuk már a futamok hétvégéin, nem úgy, mint nővérét, Fernandát.

felipe fernanda eduardo



 

Kimi bátyja, Rami, és fiai: Justus és Titus.

raikkonen2



 

Carlos Sainz nővére, Bianca, és húga Ana társaságában.

sainz



 

Pastor Maldonado apja és testvére a pilóta első futamgyőzelmét ünnepelték.

maldonado_2



 

Max Verstappen testvére, Victoria maga is versenyző. Bátyja néha tanácsokkal látja el és elkíséri őt a versenyekre. Verstappennek 2014-ben született egy féltestvére is, Blue Jaye.

verstappen



 

Jenson Button családjában a nők vannak túlsúlyban, hiszen három nővére van, Tanya, Samantha és Natasha, akik néha felbukkannak egy-egy versenyhétvégén is.

Jenson-Button-sisters

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: