DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Pilótabarátnők: Marion Jolles Grosjean, az F1-es riporter

Romain Grosjean ugyan nem ért el kimagasló eredményeket a Lotusszal az előző szezonban, de családja miatt van oka büszkének lenni. Párja, Marion –aki riporterként korábban maga is az F1-ben dolgozott – mindenben támogatja és nemrégiben egy gyermekkel is megajándékozta őt.

marion_tf1



Marion Jolles Párizsban tanult újságírást, miközben szabadúszóként is dolgozott. Fél évig Kanadában képezte magát, majd megszerezte francia-angol kétnyelvű diplomáját. Ezután munkába állt a Motors TV-nél, később pedig az Eurosportnál.  2005-ben került a TF1 csatornához, ahol eleinte rövidebb adásokat vezetett, néhány hónap múlva pedig megkapta az Automoto című műsort, melyben azóta is láthatják őt a nézők.

A 2009-es Spanyol Nagydíjon debütált F1-es riporterként, számos interjút készített a versenyzőkkel és a csapattagokkal a bokszutcában és a rajtrácson is. De nem csak szakmai oldalával keltett feltűnést: egy évvel később őt választották meg a paddock legszebb hölgyének. Azóta is egyre több műsor vezetését bízták rá, nemcsak motorsport, hanem például futball témában is.  Maga is szeret sportolni, hiszen szabadidejében az olvasáson kívül a teniszezés a kedvenc időtöltése.

marionromain_magyarnagydíj

Romain és Marion kapcsolata 2008-ban kezdődött, egy GP2-es interjú alkalmával estek szerelembe. Munkája jóvoltából Marion sokszor részt vett a versenyhétvégéken, általában a sajtóközpontban vagy a pilóta csapatával izgulta végig Romain GP2-es, majd F1-es versenyeit. 2012 júniusában házasodtak össze, első közös gyermekük pedig 2013 júliusában született meg. Sacha érkezése óta Marion ritkábban látogat el a nagydíjakra, de Romain szerencsésnek érzi magát, hogy felesége és kisfia otthonról szurkol neki - fontos számára ez a támogatás. Marion mindig félti párját, mert karrierje alatt volt már néhány balesete, így hatalmas megkönnyebbülés számára, amikor férje hazatér egy versenyhétvége után. Az apaság sokat változtatott a francia pilótán, nyugodtabb, érettebb és jobb versenyző lett. A pár október végén jelentette be, hogy néhány hónap múlva megszületik második gyermekük is. 

marionromain_barcelona

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: