DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Tíz ember, akinek megmentette életét a biztonsági öv

Egy súlyos baleset után a biztonsági öv egy életre szóló nyomot hagyhat az ember testén, mely örökké emlékeztetni fogja viselőjét, hogy mennyire is fontos becsatolni az övet indulás előtt.

Az új-zélandi NZ Transport Agency ügynökség annak érdekében indított egy rendkívül látványos és elgondolkodtató kampányt, hogy csökkentse az autóbaleset következtében történő halálozások számát. Évente nagyjából 90 ember veszti életét autóbalesetben, mivel nem kötötték be magukat, legtöbbjük vidéken élő fiatal férfi. A következő portrékon tíz valódi közúti balesetet túlélő ember látható, akiknek a testén látható sérüléseket az SFX sminkstúdió rekreálta, pontosan ugyanúgy, ahogy a baleset után kinéztek.

Legyen ez számunkra is intő példa, kapcsoljuk be a biztonsági övet minden egyes alkalommal, mikor útnak indulunk!

Képek forrása: ourproductionteam

Dr. Natasha McKay, sürgősségi specialista is segítette a kampányt a szakértelmével: "Egy biztonsági öv valóban ilyen nyomokat képes hagyni az ember testén. Megmenthetik az életünket, de cserében hagynak is rajtunk egy nyomot, hogy örökké emlékezzünk rá, megtették."

A kampányt egyébként óriásplakátokon is népszerűsítették az országban, a túlélők képeivel, akik érzelemdús videókat is készítettek, melyek megtekinthetőek a YouTube-on.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: