DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Világhírű drifter teszi próbára az új Suprát

A világhírű japán profi drifter, a sportág egyik legjobbjának tartott Daigo Saito vezeti majd a vadonatúj Toyota GR Suprát a rangos Monster Energy D1GP All Star Shoot-out rendezvényen. Saito az egyetlen aki a világ két legfontosabb driftsorozatában, a D1 Grand Prix-ben és a Formula Driftben egyaránt bajnoki címet tudott szerezni, így izgalmas lesz látni, mit kezd majd a 17 év után visszatérő Toyota legendával.

A TOYOTA GAZOO Racing kötelékében méretteti meg magát Daigo Saito driftversenyző a Toyota GR Supra volánja mögött a március 23-24-én, Tokióban megrendezésre kerülő Monster Energy D1GP All Star Shoot-out rendezvényen. Saito, a világhírű profi drifter 2004 óta versenyez a D1 Grand Prix kategóriában, ahol 2008-ban és 2017-ben bajnoki címet is szerzett. 2014-ben a Formula Drift bajnokságban is pályára lépett az USA-ban, és már első évében győztesként került ki a versenysorozatból, amivel a világ egyetlen olyan pilótája lett, aki mindkét fontos drift-sorozatban nyerni tudott.

Toyota_Supra_drift



A Formula Drift Asia és America versenysorozatokban Saito zsinórban háromszor is bajnoki címet szerzett, amivel bekerült a világ legjobb driftversenyzőinek elit klubjába. TOYOTA GAZOO Racing úgy véli, sok közös vonás van aközött, ahogyan Saito profi driftelőként új meg új bajnoki címeket nyer, és aközött, ahogy a Toyota új meg új motorsport-ágazatokban keres kihívást. Saito lenyűgöző teljesítményét ezért az új Supra tudásával és erejével szeretnénk párosítani – olyan gépet adva a bajnok alá, ami motorsport világát sokáig uraló Supra-generációk génjeit hordozza. Így találkozik majd Saito és egy drift-specifikációk alapján épített GR Supra versenygép a Monster Energy D1GP All Star Shoot-out rendezvényén, egy kifejezetten erre épített arénában. Saito bemutatja drift-technikáját – mi pedig egyúttal az autó tudását is megcsodálhatjuk. A versenyző egyébként a júniusban kezdődő D1 Grand Prix sorozatban is a GR Suprával áll rajthoz.

Toyota_Supra_Daigo_Saito

DAIGO SAITO

Születési idő: 1980. március 7.

Életkor: 39 év

Születési hely: Saitama, Japán

Eredmények

2004: első D1 Grand Prix

2008: D1 Grand Prix Series bajnoki cím

2009: D1 Grand Prix USA Series bajnoki cím

2013: Formula Drift ASIA Series bajnoki cím

2014: Formula Drift ASIA Series bajnoki cím

2014: Formula Drift USA Series bajnoki cím

2017: D1 Grand Prix Series bajnoki cím

2018Russia RDS Series második helyezés

2018King of Nations Series bajnoki cím

2018Gymkhana GRiD bajnoki cím

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: