DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ott lesz Genfben a Lexus LC kabrió

Dizájn-tanulmány a ’tökéletes szépségről’ – így aposztrofálja a Lexus a nyitott tetős tanulmányautót, amely bemutatja az LC zászlóshajó kupé lehetséges fejlesztési irányát. A Lexus emberközpontú dizájnjának hagyományait folytató LC tanulmány erőteljes és hatásos formavilága az egész márka szellemiségét megidézi. A rendkívüli várakozások övezte tanulmány március 5-én, a Genfi Autószalonon mutatkozik be először Európában.

Három évvel ezelőtt az LC kupé detroiti bemutatásával a Lexus valósággal sokkolta az autós világot. Az új dizájn hatásosan testesítette meg mindazt, ahogyan a márka újraértelmezte a kreatív ambíciót – ám mindez csupán a kezdet volt. Az azóta eltelt időben a Lexus formatervezői csapata sikeresen továbbfejlesztette a márka dizájn-szemléletét, és e munka eredményét a 2019-es Genfi Autószalonon, a Lexus LC Convertible tanulmányautó világpremierjén csodálhatja meg az európai nagyközönség. Az LC kupé díjnyertes dizájnját művészien felidéző, nyitott tetős roadster tervezői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megalkossák a “tökéletes szépséget”. A szélvédő dőlésszögétől kezdve az összehajtott tetőt elnyelő csomagtér lágyan ívelt fedeléig az LC Convertible minden vonalát úgy rajzolták meg, hogy azok erős érzelmeket ébresszenek a szemlélőben. Bárhonnan tekintünk is az LC Convertible tanulmányra, az autó szépsége előrevetíti a Lexus jövőbeli modelljeinek lenyűgöző látványát.

Lexus_LC_cabrio_11_1



“Fogtuk az LC kupé hibátlan formatervét, és megpróbáltuk elképzelni, milyen lenne ennek alapján a holnap kabriója.” – árulja el Tadao Mori, az LC Convertible tanulmány vezető dizájnere. “Az eredményben harmonikusan ötvöződik az eredeti kupé minden szépsége és egy kabrió dinamikus megjelenése.”

Lexus_LC_cabrio_3_1

Az LC Convertible tanulmány hosszan elnyúló, alacsonyra húzott és karcsú karosszériája megőrizte az LC kupé atlétikus karakterét. Az új forma szinte organikusan fejlődött ki az eredeti LC-dizájnból, mégis erős, önálló egyéniséget sugall. A látványban hatásosan keveredik a japán esztétika és az a semmivel nem összehasonlítható életöröm, ami a kabriók sajátja. Az LC Convertible azonban nem csupán egy gyönyörű túraautó, hanem élvezetesen nagy teljesítményű gép is, amit egyértelműen jelez a karosszéria erőteljes vonalvezetése, a rövid túlnyúlások, a 22 colos kerekek és a széles nyomtáv. Ám a tanulmányautónak nem csupán a külső megjelenése lenyűgöző, hanem az utastere is minden igényt kielégít. Legyen szó akár az egyedi ülések kényelméről vagy a kapcsolók és kezelőszervek kifinomultságáról, az LC kabrió legapróbb részlete is azt a célt szolgálja, hogy még a leghétköznapibb utazás is valódi élménnyé váljon. A fehér bőrkárpitozást izgalmasan felpörgeti a sárga színű varrás, ám a vibráló látvány mégsem zavarja meg az autó egészének kifinomult eleganciáját. A Lexus LC Convertible tanulmányautó 4.770 mm hosszú, 1.920 mm széles és 1.340 mm magas, tengelytávolsága pedig 2.870 mm.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: