DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Visszatér a buggy – mégpedig elektromos formában!

Legendát hív újra életre a Volkswagen – március elején a modern buggy első tisztán elektromos hajtásrendszerű tanulmányát mutatja be a wolfsburgi vállalatcsoport. A népszerű amerikai strand-buggy mintájára készülő koncepciómodell a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) műszaki alapjaira épülve érzékelteti annak sokoldalúságát.

„A buggy több mint autó, valójában egyfajta autós életérzés. Az új E-Buggy is ezt tükrözi, egyben jól mutatja, hogyan fest egy ilyen klasszikus jármű modern, retromentes interpretációja – s mindenekelőtt azt, milyen érzelemdús is lehet az elektromos mobilitás” – hangsúlyozta Klaus Bischoff, a Volkswagen márka vezető formatervezője.

DB2019AU00184_small



A tisztán elektromos hajtásrendszerű buggy koncepciója eredeti kaliforniai példaképeire összpontosít, ám míg akkoriban a Bogár technikája szolgált alapként, ma a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) bizonyul hasonlóan sokoldalúnak. A vérbeli buggy újszerű megfogalmazása stílusosan nélkülözi a szilárd tetőt és a hagyományos ajtókat, összhatását emellett terepes gumiabroncsokkal szerelt, szabadon álló kerekek és nyitott oldalküszöbök határozzák meg.

A MEB-alapokra épülő új tanulmány jól bizonyítja, hogy a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) korántsem kizárólag nagysorozatú modellekhez használható, hanem – akárcsak egykor a Bogár technikája – egyéni kisszériás autók építésére is lehetőséget kínál.

A Volkswagen-technikájú élményautók története igencsak hosszú, a Bogár Kabriótól az olyan gyártók különleges karosszériáin át, mint a Hebmüller és a Rometsch, egészen a teljesen nyitott változatokig – mint a Meyers Manx Buggy – évtizedeken át kreatív és részben exkluzív különleges megoldások egész sora született a Bogár műszaki alapjaira. Egészen a nyolcvanas évekig világszerte mintegy 250 ezer kissorozatú és egyedi különlegesség készült így.

A legújabb egyedi modell, azaz a tisztán elektromos buggy-tanulmány pedig a 89. Genfi Nemzetközi Autószalon (2019. március 7-17.) alkalmával tartja világpremierjét. A Volkswagen márka sajtókonferenciája a 2-es csarnokban, március 5-én 10:20 órakor kezdődik.

Az autós hírek támogatája az Aquaprofit Zrt.

Aquaprofit_banner_728x90

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: