DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kabrió változatot kaphat a Lexus szupersport kupé

Detroitban leplezte le a Lexus a piacra alig több mint egy éve valósággal berobbant, elképesztő népszerűségnek örvendő Lexus LC szupersport kupéra épülő tanulmányautóját. A nyitott tetős tanulmányautó bemutatja az LC zászlóshajó kupé lehetséges fejlesztési irányát.

Három évvel ezelőtt az LC kupé tanulmány detroiti bemutatásával a Lexus valósággal sokkolta az autós világot. Az új dizájn hatásosan testesítette meg mindazt, ahogyan a márka újraértelmezte a kreatív ambíciót – ám mindez csupán a kezdet volt. Az azóta eltelt időben a Lexus sorozatgyártott formában is bemutatta a modellt, amely az elmúlt évtized egyik legnagyobb autóipari sikertörténetének bizonyult. A márka formatervezői csapata ugyanakkor sikeresen továbbfejlesztette a márka dizájn-szemléletét, és e munka eredményét a 2019-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon, a Lexus LC Convertible tanulmányautó világpremierjén csodálhatja meg a nagyközönség. Az LC kupé dizájnját művészien felidéző, nyitott tetős roadster tervezői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megalkossák a “tökéletes szépséget”. A szélvédő dőlésszögétől kezdve az összehajtott tetőt elnyelő csomagtér lágyan ívelt fedeléig az LC Convertible minden vonalát úgy rajzolták meg, hogy azok erős érzelmeket ébresszenek a szemlélőben. Bárhonnan tekintünk is az LC Convertible tanulmányra, az autó szépsége előrevetíti a Lexus jövőbeli modelljeinek lenyűgöző látványát.

Lexus_LC_cabrio_11



“Fogtuk az LC kupé hibátlan formatervét, és megpróbáltuk elképzelni, milyen lenne ennek alapján a holnap kabriója.” – avat be Tadao Mori, az LC Convertible tanulmány vezető dizájnere. “Az eredményben harmonikusan ötvöződik az eredeti kupé minden szépsége és egy kabrió dinamikus megjelenése.”

Lexus_LC_cabrio_6

Az LC Convertible tanulmány hosszan elnyúló, alacsonyra húzott és karcsú karosszériája megőrizte az LC kupé atlétikus karakterét. Az új forma szinte organikusan fejlődött ki az eredeti LC-dizájnból, mégis erős, önálló egyéniséget sugall. A látványban hatásosan keveredik a japán esztétika és az a semmivel nem összehasonlítható életöröm, ami a kabriók sajátja. Ám a tanulmányautónak nem csupán a külső megjelenése lenyűgöző, hanem az utastere is minden igényt kielégít. Legyen szó akár az egyedi ülések kényelméről vagy a kapcsolók és kezelőszervek kifinomultságáról, az LC kabrió legapróbb részlete is azt a célt szolgálja, hogy még a leghétköznapibb utazás is valódi élménnyé váljon. A fehér bőrkárpitozást izgalmasan felpörgeti a sárga színű varrás, ám a vibráló látvány mégsem zavarja meg az autó egészének kifinomult eleganciáját. Az LC Convertible azonban nem csupán egy gyönyörű túraautó, hanem élvezetesen nagy teljesítményű gép is, amit egyértelműen jelez a karosszéria erőteljes vonalvezetése, a rövid túlnyúlások, a 22 colos kerekek és a széles nyomtáv.

Lexus_LC_cabrio_3

“Sok szempontból izgalmas feladat lenne elkészíteni e tanulmányautó sorozatgyártású változatát. Elgyönyörködhetnénk a dinamikus vonalak látványában, beleborzonghatnánk a motor hangjába, és élvezhetnénk mindazt, ami körülvesz minket utazás közben. Olyan autó lenne ez, ami egészen sajátságos módon szítaná fel érzékeinket – méghozzá minden egyes alkalommal, ahányszor csak beülnénk a volánja mögé.” - véli Mori.

Műszaki adatok: Lexus LC Convertible tanulmányautó

 

mm

col

Hosszúság

4770

187,8

Szélesség

1920

75,6

Magasság

1340

52,8

Tengelytávolság

2870

113,0

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: