DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A Skoda bemutatta a terepes megjelenésű Fabiát

Két hónappal a Skoda Fabia átfogó dizájn- és műszaki frissítését követően a cseh autógyártó most egy terepes megjelenésű SCOUTLINE változatot mutat be.

Az új Skoda Fabia Combi SCOUTLINE modellspecifikus, ezüstszínű betétekkel kiegészített matt fekete első légterelővel erősíti új tervezésű hűtőrácsa és keskenyebb fényszórói dinamikus összhatását. Kerékjárati és küszöbborításai ugyancsak matt feketében, míg külső visszapillantó tükreinek házai és tetősínjei ezüstszínben tűnnek fel. A hátsó lökhárító és a diffúzorelem az első légterelőhöz hasonlóan a matt fekete és az ezüst színkombinációja. A SCOUTLINE változat alapkivitelben 16 col peremátmérőjű „Rock” könnyűfém keréktárcsákkal készül, míg kívánságra a csiszolt antracitmetál felületű, 17 colos „Braga” könnyűfém keréktárcsák is rendelkezésre állnak.

181012-skoda-fabia-combi-scoutline-5_small



Teljes motorválaszték, egyaránt Euro 6d-TEMP kipufogógáz-minősítéssel

A Skoda Fabia Combi SCOUTLINE a Fabia sorozat MPI- és TSI-erőforrásaival kapható, amelyek egyaránt háromhengeres, 1,0 liter öszlökettérfogatú konstrukciók és a jelenleg legszigorúbb Euro 6d-TEMP előírásoknak is megfelelnek. Az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System), valamint a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszere szintén az alapkivitel része. A két TSI-erőforrás benzinmotor-részecskeszűrővel is rendelkezik.

A Skoda Fabia Combi SCOUTLINE természetesen a nemrég felfrissített FABIA-sorozat minden további fejlesztésének előnyeit is kínálja. A Skoda modellpalettájának harmadik legnagyobb darabszámban értékesített tagja 2018 augusztusában még markánsabb külsőt, valamint új üléskárpitokat és műszerfalat kapott. Első ízben szerepelnek a Skoda Fabia kínálatában a kívánságra rendelhető LED-fényszórók és az ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpák, illetve olyan fejlett vezetői segédrendszerek, mint a távfény-asszisztens (Auto Light Assist), a sávváltást segítő rendszer (Blind Spot Detect) és a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Rear Traffic Alert). Utóbbi radarérzékelői segítségével a parkolóhelyről vagy kapubejáróból kitolatáskor figyelmeztet időben a jármű mögötti forgalomra. Mindezt olyan „Simply Clever” ötletek egészítik ki, mint a két USB-csatlakozó hátul, a megfordítható csomagtér-szőnyeg, valamint az 530 - 1395 literes térfogatával a kategória legnagyobb csomagtartójának menet közben töltődő és kivehető LED-lámpája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: