DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Skoda Scala – Új név az új kompakt modellnek

Sziluettjének első képét követően új kompakt típusa nevét is nyilvánosságra hozta a cseh gyártó – Skoda Scala. A név eredete a latin „scala” szó, amelynek jelentése „lépcső” vagy „létra”, s a Skoda e piaci szegmensben tett újabb jelentős lépésére utal. Az új Scala az első sorozatgyártású európai Skoda modellként visel a Skoda-logó helyett immár „Skoda” feliratot csomagtérajtaja közepén.

Amint Bernhard Maier, a Skoda Auto igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „Új Skoda Scala sorozatunkkal új fejezetet nyitunk a Skoda kompakt modelljeinek történetében. Teljes egészében új fejlesztésről van szó, amely technikája, biztonsága és formavilága tekintetében egyaránt mércéül szolgálhat e kategóriában. Meggyőződésünk, hogy a Scala kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy újraértelmezze az A-szegmenst a Skoda számára.”

skoda-scala



Scala modelljével a Skoda első ízben alkalmazza sorozatgyártásban új, érzelmekben gazdag külső és belső formai nyelvezetét, amely a Skoda Vision RS révén már a Párizsi Autószalonon is nagy figyelmet keltett. A nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka műszakilag is nagy lépést tesz előre, s olyan innovatív felszereléseket is kínál, amelyek korábban csupán a felsőbb kategóriákat jellemezték. A latin eredetű „Scala” név tökéletesen illik mindehhez, jelentése ugyanis „lépcső” vagy „létra”. Scala sorozatával a Skoda egyszerre több fejlesztési lépcsővel is feljebb lép, s a márka értékrendjének – amit a „Smart Understatement” kifejezés foglal össze találóan – tökéletes megtestesítője is egyben.

Az új Skoda Scala sorozat tagjait mindemellett egy további új és semmi mással össze nem téveszthető ismertetőjegy is jellemzi, az kompakt újdonság ugyanis a márka első sorozatgyártású európai modelljeként visel a Skoda-logó helyett immár „Skoda” feliratot csomagtérajtaja közepén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: