DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Csődbe ment az 1000 mérföldes rekordkísérlet

A projekt három éve indult, és még nagyon messze tart az 1600 km/h-tól, de a pénz elfogyott. Van még remény: az a cég vette át az irányítást, amely a Force Indiát is megmentette.

A Formula.hu-n a kezdetektől fogva beszámoltunk a Bloodhound (azaz Véreb) rekordkísérlet fejleményeiről, amelyet három éve indítottak útjára, végcélként pedig az 1000 mérföld/óra, azaz 1600 km/h sebesség elérését jelölték ki. A projekt lassan haladt: eddig csupán a 320 km/h sebességet érték el a tavalyi év során, a 2018-ra kitűzött 500 m/h-s dél-afrikai tesztre pedig eddig nem került sor.



 

A Totalcar arról ír, hogy a projekt pénze elfogyott, és csődvédelem alá vették. 25 millió fontra (9 milliárd forint) lenne szükség az 1000 mérföldes rekordhoz: a már említett dél-afrikai teszt 5 millióba kerülne, az pedig 15 millióba, hogy megdöntsék a korábbi szárazföldi sebességcsúcsot, az 1992-ben felállított 1228 km/h-t.

A Bloodhound csődbiztosa az az FRP Advisory cég lett, amely a nyáron fizetésképtelenné vált Force Indiának is új tulajdonost talált. Ha sikerül befektetőre szert tenni, folytatódhat a rekordkísérlet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: