DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Négy elektromos modellt mutat be a DS Párizsban

Az új francia autómárka, a DS Automobiles világpremierként mutatja be a Párizsi Autószalonon négy elektromos hajtású modelljét:

A második generációs DS-ek második modellje, a high-tech stílus ikonjának számító DS 3 CROSSBACK a modern technológiát kivételes kifinomultsággal ötvözi.

A városi közlekedésre és utazásra egyaránt alkalmas DS 3 CROSSBACK a látványos technológiákat helyezi előtérbe: DS MATRIX LED VISION fényszórók, automatikusan kiemelkedő, süllyesztett kilincsek, teljesen digitális vezetőhely stb. Avantgárd megjelenése mellett az autó a biztonsági berendezések és a vezetést segítő rendszerek gazdag kínálatával, valamint rendkívüli kényelemmel és minden eddiginél jobb hangszigeteléssel rendelkezik.

DS_7_CROSSBACK_E_TENSE_4x4



A DS 3 CROSSBACK a személyre szabott megoldások széles választékát kínálja: tízféle karosszériaszín, tízféle keréktárcsa, háromféle tetőszín és ötféle Inspiráció közül lehet választani a belső tér kialakításához: DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE LINE, DS RIVOLI, DS OPERA. Emellett, a modell piaci bevezetése alkalmából a DS 3 CROSSBACK LA PREMIÈRE limitált széria is szerepel a kínálatban.

Szemcsézett bőr vagy Nappa bőr kárpit, fonott mintás kárpit vagy Alcantara®, kézzel varrott bőrkormány, fém díszítőelemek „Clous de Paris” gillos mintával stb. – mindenkinek saját, egyedi DS 3 CROSSBACK modellt!

A 2018-as Párizsi Autószalonon világpremierként bemutatásra kerülő DS 3 CROSSBACK és annak bevezető szériája, a DS 3 CROSSBACK LA PREMIÈRE a kiállítás idején már megvásárolható lesz. Az árakat az autószalon megnyitásakor fogjuk közölni.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: 100%-ban elektromos hajtású autó, a stílus és a szolgáltatások terén tett kompromisszumok nélkül

A 2018-as Párizsi Autószalonon világpremierként bemutatásra kerülülő DS 3 CROSSBACK E-TENSE modellel valóra válik a stílusos elektromos autó álma. A 2019 második félévétől rendelhető DS 3 CROSSBACK E-TENSE a kompromisszumok nélküli dinamikai tulajdonságok érdekében egy nagy teljesítményű, elektromos hajtású motorral lesz felszerelve:

- a WLTP menetciklus szerint mérve akár 320 km-es, az NEDC menetciklus szerint mérve pedig körülbelül 430 km-es hatótávolság,

- akár 20% fékenergia-vissaznyerés a városi közlekedésben,

- 260 Nm nyomaték,

- gyorsulás: 0-50 km/h 3,3 másodperc és 0-100 km/h 8,7 másodperc alatt.

A felsorolt teljesítmények mellett az autó változatlanul nagy helykínálatot, valamint sima, zökkenőmentes, csendes működése és dinamizmusa rendkívüli vezetési élményt biztosít.

A DS 3 CROSSBACK E-TENSE elektromos hajtáslánca a következő elemekből áll:

- egy 100 kW-os/136 lóerős elektromos motor,

- egy 50 kWh-s lítium-ion akkumulátor,

- egy fékenergia-visszanyerő rendszer,

- egy fedélzeti töltő, amely minden töltőtípushoz használható (háztartási töltő, fali csatlakozóaljzat és szupergyors töltő 100 kW-ig),

- egy szériában szerelt, nagy teljesítményű hőszivattyú, amely az utastér hatékony termikus komfortját és az akkumulátor optimális hőszabályozását biztosítja.

 

A DS 3 CROSSBACK E-TENSE 5 óra alatt töltődik fel egy 11 kW-os, háromfázisú fali töltőállomásról, és 30 perc alatt 80%-ra tölthető fel egy 100 kW-os nyilvános gyorstöltőről (ami 9 km/percnek felel meg).

DS_3_CROSSBACK_E_TENSE

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4,tölthető hibrid a DS felfogásában

A 2018-as Párizsi Autószalonon világpremierként bemutatkozó DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 valamennyi elemet átveszi, melyeknek a második generációs DS-ek első modellje, a DS 7 CROSSBACK a sikerét köszönheti. Emellett, egy kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó, tölthető benzines hibrid hajtáslánccal gazdagodik a kínálata:

- 300 lóerő,

- minimum 450 Nm nyomaték,

- gyorsulás: 0-1000 méter 27 másodperc alatt,

- négykerék-meghajtás,

- 50 km-es kibocsátás-mentes hatótávolság (WLTP szabvány szerint),

- ötletes felépítés, amely nagy helykínálatot és csomagtér-térfogatot kínál.

Ez a hajtáslánc a következő elemekből áll:

- egy 200 lóerős benzinmotor,

- két 80 kW-os elektromos motor (elöl és hátul),

- egy elektromos működtetésű, nyolcfokozatú automata sebességváltó, amely elöl, a termikus és az elektromos hajtású motorok között helyezkedik el,

- egy kompakt, 13,2 kW/h-s lítium-ion akkumulátor, amely a 2. üléssor ülései alatt van elhelyezve,

- egy elektromos működtetésű hátsó futómű, amely kívételes szolgáltatásokat biztosít az összkerékhajtású (4x4-es) változatoknak.

Az E-TENSE 4X4 technológiával készült autó egy éjszaka alatt töltődik fel egy háztartási csatlakozóaljzatról (egy 3,3 kW-os töltővel 8 óra alatt), illetve gyorsított üzemmódban 2 óra alatt egy 32 A-es csatlakozóaljzatról (fali csatlakozóaljzat és 6,6 kW-os töltő). Az akkumulátor menet közben, a lassítási fázisokban és fékezés közben is töltődik.

DS_3_CROSSBACK_E_TENSE_02

DS X E-TENSE: AZ ÁLMUNK 2035-RE

A DS X E-TENSE a DS márka által a luxusautózásról 2035-re megálmodott elképzelést vetíti elénk. Ízelítőt kapunk a jövőből, ahol megvalósul a technológia és a költészet finom ötvözése. A DS tervezőcsoportjai a holnap luxusvilágából merítve ihletet alkották meg ezt az álomautót. Kigondolták, milyen technológiákat kell kifejleszteniük, de az autó szemet gyönyörködtető, emberi léptékű, érzéki élményt nyújtó és kivételes tulajdonságai is kiemelt hangsúlyt kaptak. Elképzelték maguknak, hogyan szeretnének utazni, és milyen szolgáltatásokkal kényeztetnék magukat az ügyfelek a 2035-ös DS fedélzetén.

A DS X E-TENSE a DS Performance által kifejlesztett elektromos hajtáslánccal van felszerelve. Ez egy olyan alkotás, amely a francia kézművesekre jellemző kivételes szakértelmet is felhasználja, mint például a DS autókárpitos mesterei által készített fonott bőrkárpitok, amelyeket a Maison Lemarié műhelyeiben kidolgozott, madártoll mintázatú berakás díszít. A virtuális óra a BRM, a soundbar rendszer pedig a FOCAL cég szakértelmét dícséri.

A DS X E-TENSE egy két részre osztott autó, ami elsősorban az aszimmetrikus kialakításában mutatkozik meg: egyik oldalon a vezetőfülke, másik oldalon az utasfülke kapott helyet. Az intenzív vezetési élmény nagy teljesítménnyel, önvezető üzemmódban pedig a franciás életművészetet felidéző kényelemmel párosul.

DS_X_E_TENSE

DS E-TENSE FE 19, A DS PERFORMANCE ÁLTAL TERVEZETT FORMULA-E VERSENYAUTÓ

A DS Automobiles az egyetlen francia márka, amely az új generációs, 100%-ban elektromos hajtású, együléses Formula-E versenyautók hivatalos FIA gyártója. A DS Performance által tervezett DS E-TENSE FE 19 modell 2018/2019-es bajnokságra készült változata a 2018-as Párizsi Autószalonon világpremierként mutatkozik be a nagyközönségnek.

A DS E-TENSE FE 19 a DS Performance mérnökei által kifejlesztett új 250 kW-os (338 lóerős) motorral van felszerelve, és aerodinamikai szempontból teljesen újragondolt új formaterv alapján készült.

A kifejlesztett technológiák, a nem egész három év leforgása alatt négy kontinensen elért öt győzelemmel és tizenegy dobogós helyezéssel már bizonyították hatékonyságukat.

A vesenyzés során megszerzett tudás lehetővé teszi a DS Automobiles számára, hogy 2019-től teljesen elektromos hajtású gépkocsik széles választékát kínálja ügyfeleinek.

A DS E-TENSE FE 19 a következő versenyszezonban, december 15-én, a szaúd-arábiai Rijádban fog indulni a szezon első E-díjáért.

DS 3 FOREVER: A DS 3 ESSZENCIÁJA

Egy új limitált szériával, a DS 3 FOREVER-rel bővül a DS 3, a párizsi divatot megtestesítő városi autó új modellválasztéka. Ezek a modellek új felépítésű elektronikus rendszerrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a DS 3 legújabb technológiai berendezésekkel való felszerelését, mint például a DS Connect Nav (online navigáció), egy újfajta tolatókamera, új audiorendszer és az Android Auto technológiával kompatibilis Mirror Screen rendszer. A PureTech 110 motorral felszerelt új DS 3 modellek megfelelnek az Euro 6.2 előírásoknak.

A Párizsi Autószalonon először bemutatkozó DS 3 FOREVER limitált széria a DS 3 igazi esszenciája. Olyan emblematikus berendezésekkel van felszerelve, melyeknek a DS 3 a sikerét köszönheti. Ezek közé tartoznak a DS LED VISION fényszórók és a 3D hatású LED-es hátsó lámpák, melyekkel bevezetésre került a márka egyedi világítása.

A DS 3 FOREVER tetejét a jól felismerhető DS monogramos minta díszíti, amely fémes csillogású, ezüstszürke színben lett újragondolva. Az autó 17” Aphrodite diamond keréktárcsákkal van felszerelve, hogy még tetszetősebb legyen a megjelenése.

Az ajtókon és a csomagtérajtón elhelyezett különleges logók tökéletesen harmonizálnak a választható három tetőszínnel (ónix fekete, topáz barna és opálfehér), még szebbé varázsolva a DS 3 FOREVER karosszériáját, ahogy a külső visszapillantó tükrök ónix fekete burkolatán látható lézergravírozott DS-mintázat is még kifinomultabbá teszi az autó megjelenését.

Végül, hogy még egyedibb legyen az autó stílusa, mindenki maga alakíthatja ki saját DS 3 FOREVER autóját, a kínálatban szereplő nyolcféle karosszériaszínből választva ki a neki tetsző színárnyalatokat: Artense szürke (nemrég került a palettára), platinaszürke, Perla Nera fekete, gyöngyházfehér, Whisper, zafír zöld, tintakék és rubinvörös. Az ügyfelek óraszíj mintázatú, TRINITARIO nappabőr kárpitozású üléseket is választhatnak.

A 2018 októberétől rendelhető, PureTech 110 motorral és automata sebességváltóval szerelt, Euro 6.2-es szabvány előírásainak megfelelő DS 3 FOREVER modell szervesen illeszkedik a DS 3 különleges limitált szériáinak sorába.

A DS Boutique a márka meghatározó stílusjegyeit magukon viselő tárgyak széles választékát kínálja majd az ügyfeleknek, melyeket a francia szakértelmet tükröző luxus kivitel és kifinomultság jellemez. A látogatók egy DS emblémával ellátott ajándéktárggyal lephetik meg saját magukat, vagy ismerőseiket.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: