DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Tervezet a Skoda új Kodiaq RS modelljéről

A Skoda két dizájnrajzzal kínál első ízben teljes betekintést új nagyteljesítményű SUV-modelljére. Fényes fekete részletek sokasága erősíti az új SUV-csúcsmodell dinamikus fellépését, amely a márka kínálatának első SUV-tagjaként hordozza majd a Skoda különösen sportos modelljeit jelölő „RS” betűkombinációt. Az érzelmekben gazdag formavilágot elegáns vonalak, sportos kontúrok és a SUV-modellekre jellemző robusztus konstrukció összjátéka kelti életre. A 176 kW (240 LE) teljesítményű Skoda Kodiaq októberben, a 2018-as Párizsi Autószalon alkalmával tartja világpremierjét.

Széles és hangsúlyosan háromdimenziós hatású hűtőrácsa mély benyomást keltő megjelenést biztosít a Skoda Kodiaq RS számára, fényes fekete felületeivel emelve ki a SUV-újdonság sportos karakterét, amelyet a cseh márka történetének legerősebb sorozatgyártású dízelmotorja hajt. A tetősínek, az ablakkeretek és a külső visszapillantó tükrök házai szintén sportos feketében jelennek meg, emellett a Kodiaq RS esetében kínálja a Skoda első ízben SUV-modell számára Race-kék metálfényezését. Mindemellett a Kodiaq RS az RS-család első tagja, amely már az új, immár vörös V-motívummal (azaz „Victory”) kidolgozott, modern RS-logót hordozza hűtőrácsán, illetve hátulján.

180920-kodiaq-rs-sketch-1_small



Átdolgozott első és hátsó lökhárító

Kifejezetten a Kodiaq RS számára új lökhárítókat is terveztek a Skoda mérnökei. Elöl már alapkivitelben kristályhatású teljes-LED fényszórók erősítik magabiztos megjelenését, míg hátsó lökhárítójába a Skoda RS-modelljeinek jellegzetes stílusjegyeként az autó teljes szélességében húzódó fényvisszaverőt építettek. A hátsó lökhárító alatt jól érvényesül a két markáns kipufogóvégcső.

180920-kodiaq-rs-sketch-2_small

Az első Skoda már alapkivitelben 20 colos könnyűfém keréktárcsákkal

A Kodiaq RS az első Skoda, amelynek már szériafelszereltségében is 20 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák szerepelnek. Az antracitárnyalatú „Xtreme” keréktárcsák jól érzékelhetően juttatják kifejezésre az újdonság menetdinamikai képességeit. Ugyancsak a kiemelkedő menetteljesítmények jegyében készültek a 17 colos fékek, illetve kívülről is jól látható, vörösre fényezett féknyergeik.

A Kodiaq RS révén a Skoda első ízben hozza el a SUV-szegmensbe sportmodelljei formai nyelvezetét, egyedülálló termékidentitást kínálva. A nagyközönség előtt októberben, a 2018-as Párizsi Autószalon (Paris Motor Show 2018) alkalmával mutatkozik be a Kodiaq-sorozat dinamikus csúcsmodellje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: