DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Videón a Skoda Kodiaq RS első részletei

Még a 2018-as Párizsi Autószalon (Paris Motor Show) alkalmával tartandó, októberi hivatalos világpremierje előtt leleplezte a Skoda új nagyteljesítményű SUV-modellje, a Skoda Kodiaq RS számos részletét.

A Skoda történetének legerősebb sorozatgyártású dízelaggregátjával (176 kW/ 240 LE), az összkerékhajtással és az adaptív futóművel a márka első nagyteljesítményű (High-Performance) SUV-modellje következetesen a sportosság jegyében született. E dinamikát a már alapkivitelben kínált, kristályhatású teljes-LED fényszórók és a ŠKODA jellegzetes formai nyelvezete emeli ki még jobban. A videóban a feláras Race-kék metálfényezés is látható, amely a Kodiaq RS kínálatában rendelhető első ízben Skoda SUV-modell számára.

Új, sportos elrendezés a virtuális műszeregységen

A Skoda Kodiaq RS szériafelszereltségét bővíti a szénszálerősítésű műanyag (karbon) hatású és az egyéni igények szerint beállítható virtuális műszeregység (Virtual Cockpit). A további, ötödik megjelenítési üzemmódban sportos stílusban a fordulatszámmérő és a sebességérték áll a középpontban.

A Skoda első modelljeként kínálja a Kodiaq RS az új dinamikus hangerősítés (Dynamic Sound Boost) technikáját. Az ötletes rendszer a motorszabályzó elektronika adatai alapján a választott menetprofil függvényében változtatja, illetve erősíti a motor hangját. Az eredmény vonzó és érzelmekben gazdag hangzásélmény, amely még élvezetesebbé avatja a Skoda Kodiaq RS vezetését.

A Skoda Kodiaq RS októberben, a 2018-as Párizsi Autószalon alkalmával tartja világpremierjét a nagyközönség előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: