DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Abroncs youngtimerekhez

A Vredestein, a klasszikus gumiabroncsokat gyártó neves márka felfigyelt arra, hogy rohamosan nő a kereslet a youngtimerek iránt. Ez sarkallta arra, hogy szélesítse youngtimerekhez való gumiabroncs-portfólióját, és így kielégítse a jelentkező igényt.

A Vredestein kifejezetten youngtimerhez tervezett első gumiabroncsa 2018 szeptemberében kerül a boltokba. A belépő modellt a legendás Audi Ur Quattro youngtimerhez készítik. A gumiabroncs fejlesztésében nem más működött közre, mint a korábbi Forma 1-es világbajnok és Vredestein-nagykövet, Jochen Mass.

„Egyre nagyobb az érdeklődés a 70-es, 80-as és 90-es évek autói, az úgynevezett youngtimerek iránt – kezdte Jochen Mass. – Ezek a kocsik néhány éven belül már igazi klasszikusoknak számítanak majd. Sajnálatos módon azonban a gyártók már leálltak a hozzájuk való eredeti gumiabroncsok gyártásával, és emiatt a tulajdonosok kénytelenek modernebb abroncsokat használni youngtimerjeikhez, ami esztétikai szempontból sokszor eléggé kifogásolható eredményt nyújt.”

 



Stílusos futófelület, elegáns oldalfal, jó minőség

„A Vredestein hisz abban, hogy egy kifejezetten youngtimerek számára kifejlesztett, minőségi, de retró kinézetű abroncs jobb megoldás ennél. A youngtimerek értéke nő. Ha a gyártásuk korszakához illő retró gumiabroncsokkal szereljük fel őket, nem veszik el a varázsuk. A Vredestein a youngtimer abroncsokat stílusos futófelülettel és elegáns oldalfallal álmodta meg, emellett pedig természetesen a legújabb gyártási módszereket alkalmazzák, a legszigorúbb minőség-ellenőrzési követelményeknek megfelelve. A járművezetők végre egy retró stílusú abronccsal is elérhetik az optimális tapadást

2018 szeptemberében a Vredestein a youngtimer abroncsokat Sprint+ név alatt hozza forgalomba. Egy igazán különleges típussal kezdenek: a legendás Audi Ur Quattro modellhez való 215/50 R15 gumiabroncsokkal. Ez az abroncsméret, amelynek árát még nem hozták nyilvánosságra, jó ideje már sehol sem volt elérhető. „2019 első feléig úgy 10 különböző youngtimer abroncsmérettel számolunk” – vázolta fel a cég terveit Michele Sala, az Apollo Vredestein személygépkocsikhoz szánt gumiabroncsainak termékmenedzsere.

„A Vredestein szorosan tartja a kapcsolatot a nagy gumiabroncs-kereskedőkkel és a veteránautós klubokkal, hogy feltérképezze a különböző méretű youngtimer abroncsok iránti keresletet. Többek között olyan népszerű márkák kerültek a látókörünkbe, mint a Porsche, a Jaguar, a Mercedes-Benz, a BMW vagy az Alfa Romeo.” – magyarázta Sala.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: