DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Karoq Scout: Jól felkészülten a terepezésre

Bővíti Karoq sorozata kínálatát a Skoda: új Skoda Karoq Scout modelljét a népszerű kompakt-SUV még robusztusabb változataként 2018 októberben, a Párizsi Autószalonon mutatja be a cseh gyártó. Mint minden Skoda Scout modell, jellegzetes terepes megjelenése mellett a Karoq Scout is már alapkivitelében összkerékhajtással készül.

A Skoda Karoq a nagyvárosban és a műutaktól távol egyaránt otthon érzi magát. Számos modellváltozatával minden ügyfél kívánságának megfelelhet, a fiatal családoktól egészen a szabadtéri időtöltések rajongóiig. Akárcsak az Octavia Scout és a Kodiaq Scout, a Scout-család legifjabb tagja is már alapkivitelben összkerékhajtással készül, emellett robusztus stílusjegyek teszik egyértelművé terepes képességeit. A gyenge minőségű utakra összeállított csomag révén a Skoda Karoq Scout a műutaktól távoli túrákra is jól felkészült.

skoda-karoq-scout-2018



Gazdaságos, nyomatékos motorok és összkerékhajtás

A Skoda három gazdaságos és környezetkímélő erőforrással kínálja kompakt SUV-modellje egyetlen kizárólag összkerékhajtással kínált változatát. A 110 kW (150 LE) teljesítményű és a hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozó 1.5 TSI benzinmotor mellett két dízel aggregát áll rendelkezésre. A 110 kilowattos (150 LE) 2.0 TDI alapkivitelben hatfokozatú manuális, míg extrafelszerelésként hétfokozatú DSG váltóművel rendelhető. A legerősebb Skoda Karoq Scout orrában a 2.0 TDI teljesítménye már 140 kW (190 LE), s itt alapfelszerelés a hétfokozatú DSG sebességváltó.

Robusztus elemek hangsúlyozzák a terepes karaktert

Krómozott és ezüstszínű karosszéria-kiegészítők, markáns kerékjárati burkolatok, illetve 18 col peremátmérőjű, antracitárnyalatú, polírozott Braga könnyűfém keréktárcsák emelik ki a Skoda Karoq Scout robusztus megjelenését, de extrafelszerelésként 19 colos, ugyancsak antracitárnyalatú Crater keréktárcsák is rendelkezésre állnak. Az erőteljes fellépést színezett üvegek és az első sárvédők SCOUT-plakettjei teszik teljessé. Az utastérben az új kárpitokkal és fekete-barna kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült ülések tűnnek fel, amelyek a VarioFlex hátsó ülés kivételével hímzett „Scout” feliratot hordoznak. A bőséges alapfelszereltségnek a bőrbevonatú, multifunkciós kormánykerék, a nemesacél betétekkel kiegészített pedálok, valamint a hangulatvilágítást is tartalmazó, LED-technikájú világításcsomag is része.

Virtuális cockpit és további okos felszerelések

A Skoda Karoq Scout vezetője extrafelszerelésként egyéni igényei szerint konfigurálhatja a Virtual Panel műszeregységet, a menetprofil-választás pedig terepes (offroad) beállítást is kínál. Kívánságra a SmartLink+ technika is rendelkezésre áll, egyaránt hozzáférést biztosítva a Skoda Media Command funkcióihoz és a Skoda Connect online-szolgáltatásaihoz.

Jellegzetes Skoda-megoldás a számos „Simply Clever” ötlet és rakodóhely. Az extrafelszerelésként rendelhető elektromos mozgatású csomagtérajtó Tip-to-Close funkciójával gombnyomásra nyílik és zárul, de nyitott helyzetében enyhe meghúzással is lecsukható, kívánságra pedig a hátsó lökhárító alatti „virtuális pedál” segítségével egyszerű lábmozdulattal is nyitható. A csomagtartóba variálható padlózatot is kínál a Skoda. Az első üléstámlák és a középkonzol rakodóhálói éppúgy a mindennapokat könnyítik, mint az aprópénz és a parkolókártya számára a vezetőoldalon kialakított rekesz vagy épp a multimédiás eszköztartó.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: