DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Seetroen: új szemüveg a Citroentől, amely visszaadja az utazás élvezetét

Hamarosan itt a várva várt nyaralás, amikor nyakunkba vesszük a világot. Ám a hosszú utakat megkeserítheti az utazási rosszullét, különösen most, hogy az okostelefonok és a tabletek jóvoltából még több lehetőségünk van a menet közbeni olvasásra. Európa-szerte több mint 30 millió ember szenved rendszeresen ettől a gyerekeket és felnőtteket egyaránt megviselő tünetegyüttestől. A kényelmet mindennél többre tartó Citroën a probléma orvoslására most kifejlesztette a SEETROEN-t, az első olyan szemüveget, amelyik véget vet az utazás alatti rosszullétnek.

A szemüveg működési elve egyszerű: egy színes folyadék segítségével rendezi a szem előtt a látóhatárt, és ezzel megszünteti a különböző érzékszervektől származó információk egymást zavaró hatását.
Az eszköz egyes piacokon mától kapható 99 eurós áron a márka Lifetyle boutique-jában (lifestyle.citroen.com), Magyarországra októberben érkezik meg. 

SEETROEN_1



A mindenki kényelmét szem előtt tartó, méltán népszerű Citroen márka bemutatja a SEETROEN-t, az első olyan szemüveget, amelyik véget vet az utazási betegségnek. A közlekedési dugókon sajnos nem tud segíteni, de az utazás közbeni rosszullét és hányinger  ellen hatékony megoldást kínál. A kinetózisnak is nevezett tünetegyüttestől több mint 30 millió európai szenved rendszeresen. A rosszullétet minden harmadik ember az élete során legalább egyszer megtapasztalja.

A Citroen az eredetileg tengerészeknek kifejlesztett megoldást most mindenkire kiterjeszti: a SEETROEN néven forgalomba kerülő szemüveg hajón, autóban, autóbuszon vagy akár repülőn is használható.

· A szemüveg az azonos nevű dél-franciaországi start-up cég által kifejlesztett Boarding RingTM technológiával készült. A szabadalmaztatott és bevizsgált gyógyászati segédeszköz 95%-os hatásfokkal rendelkezik.

· A szemüveg a szem körüli műanyag karikákban jobbra-balra, ill. előre-hátra (homlok-  és nyílirányban) mozgó folyadék segítségével helyreállítja a szem előtt a látóhorizontot, és ezzel feloldja az érzékszervi ingerek közötti ellentmondást, ami a rosszullét forrása.

· A Citroen a tervezéssel az 5.5 párizsi dizájnstúdiót bízta meg, amelyik a márkára jellemző üdeség, egyszerűség és ergonómia stílusjegyeit alkalmazta. Az eredmény egy puha tapintású, fehér műanyagból készült, high-tech kinézetű szemüveg lett.

SEETROEN_2

Az eszköz működése:

· Az első tünetek jelentkezésekor tegye fel a szemüveget.

· Az agy 10–12 perc múlva ráhangolódik a belső fül által észlelt mozgásra, amelyet a mozdulatlan tárgyra – okostelefonra vagy könyvre – meredő szem eddig nem erősített meg.

· Vegye le a szemüveget és élvezze tovább az utazást.

A szemüveget felnőttek és 10 év fölötti gyerekek használhatják (ekkorra fejeződik be a belső fül fejlődése).

A szemüvegben nincs üveg, így bármelyik családtag vagy utastárs – akár normál szemüveggel együtt is – viselheti.

A SEETROËN szemüveg a bevezető országokban mától kapható 99 eurós áron a márka Lifetyle boutique-jában: lifestyle.citroen.com. Magyarországon októbertől lesz elérhető.

Az eszközről készült videó:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: