DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Stílusosan érkezett meg hazánkba az új Toyota Aygo

Meglehetősen impozáns körülmények között, Budapest bulinegyedének szívében, annak is egyik legtrendibb szórakozóhelyén, a Teslában került leleplezésre Európa és Magyarország egyik legnépszerűbb városi miniautója.

A Toyota AYGO legújabb generációja, amelynek első példányai a napokban érkeznek a hazai márkakereskedésekbe. Semmi kétség, a vadonatúj kisautó sikerre van ítélve, mindent tud ami ahhoz kell, hogy a szegmens csúcsa legyen a cél: vagány, stílusos formavilág, a tömegből kitűnő, látványos külső színek és ezekhez passzoló belső tér, az egyéniség kifejezését lehetővé tevő személyre szabhatóság, szegmenselső fogyasztás és károsanyagkibocsátás, és nem utolsósorban hangvezérlés és teljes konnektivitás. Akár Apple, akár androidos okostelefonunk legyen, szinte nincs olyan fontos alkalmazás amelyet ne használhatnánk anélkül hogy le kelljen vegyünk a tekintetünket az útról. Diktálhatunk vagy épp felolvastathatunk autónkkal üzeneteket, megkérhetjük hogy hívja fel nekünk valamelyik ismerősünket, de kedvenc Spotify lejátszási listánkat is az autó hangszóróján keresztül élvezhetjük.

uj_Toyota_Aygo_1



Immár 13 éves a Toyota AYGO sikertörténete: Magyarország harmadik legnépszerűbb városi minautójának első generációja 2005-ben került leleplezésre, és azonnal óriási sikernek bizonyult a fiatal városlakók körében, érzékletesen kidomborítva a Toyota márkaimázsának játékos oldalát.

uj_Toyota_Aygo_17

Ez volt a Toyota első kompakt városi autója, amelyet a világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója kifejezetten az európai piacra tervezett. Hála annak, hogy a Toyota miniautója minden évben új karosszériaszínekkel és időről időre különleges változatokkal jelent meg – ráadásul 2008-ban és 2012-ben is komoly termékfrissítésen esett át, 2014-ben pedig teljesen új modell érkezett  - az AYGO azóta is a szegmens egyik legtrendibb autójának számít. Nem véletlen, hogy az elmúlt 13 évben több mint 760.000 AYGO talált gazdára és vásárlóinak elégedettsége és márkahűsége messze felülmúlja az miniautók átlagát. 2014-es színre lépése óta a jelenlegi AYGO is sikert sikerre halmozott aratott az európai miniautók piacán.

uj_Toyota_Aygo_13

Azonnal felismerhető, trendi és egyedi dizájn

Az autó első pillantásra felismerhető, már-már védjegynek számító ‘X’ orrkialakítása és a személyre szabást segítő opciók széles választéka révén a Toyota kisautója látványosan kitűnik a tömegből. Az AYGO vásárlói többnyire nem azok, akik pusztán észérvek alapján választanak maguknak járművet: látványos megjelenésének és élvezetes vezetési élményének köszönhetően az AYGO a Toyota egyik legsikeresebb modellje, ha új vásárlók megszerzéséről vagy más márkáktól való átcsábításáról van szó. Az AYGO most bemutatott legújabb generációja várhatóan tovább erősíti a majd a trendi modell hírnevét és kimagaslóan jó pozícióját a miniautó szegmensben, ahol erős harc dúl a vásárlók kegyeiért. A Toyota dizájnerei és mérnökei nemcsak hangsúlyosabbá formálták a modell fiatalos és egyedi imázsát, hanem hajtását is takarékosabbá tették, miközben növelték teljesítményét és javították irányíthatóságát, hogy az AYGO minden eddiginél élvezetesebb vezetési élményt nyújtson. A változások közül a legszembeötlőbb kétségkívül a vadonatúj dizájn, a még a korábbinál is trendibb külső megjelenés, az egyedi színkombinációk és az ahhoz passzoló belső tér. A 3 és 5 ajtós változatban is elérhető miniautó első pillantásra felismerhető, már-már védjegynek számító ‘X’ orrkialakítása révén már eddig is kitűnt a tömegből, ezt az egyértelmű, azonnal azonosítható mivoltját megőrizte az AYGO új dizájnja is, a formaterv azonban a 3 dimenziós architektúra révén még erőteljesebb és stílusosabb lett.  A magenta és ciánkék metálfények révén új, hihetetlenül divatos színek jelentek meg a palettán, amelyre az ügyfél igénye esetén felelnek a színmotívumok az utastérben is, miközben az AYGO négyy konfigurálható karosszéria elem révén tökéletesen testre szabható lett, abszolút kifejezve a tulajdonos egyéniségét. Mindehhez belül megújult grafikájú műszeregység és új kárpit opciók társulnak.

Élmény vezetni – ráadásul költséghatékony is

A volán mögött derül ki, hogy a Toyota mérnökei még tovább fokozták a vezetési élményt is, ami még csendesebb futással társul, ráadásul a szegmens legalacsonyabb fogyasztású (akár 3,6l/km) és károsanyagkibocsátású motorja révén még olcsóbbá vált az AYGO üzemeltetése is. Az új AYGO-t ugyanis egy környezetbarát alacsony emissziójú 1 literes turbó motor hajtja, amely az Euro 6.2 környezetvédelmi normának is megfelel.

uj_Toyota_Aygo_5

Teljes okostelefon integráció

Az AYGO vásárlók ezen felül az új konnektivitási technológiáknak köszönhetően folyamatosan kapcsolatban maradhatnak a külvilággal: az új AYGO-ban helyet kapott az Apple Car Play és az Android Auto szoftver, valamint a hangfelismerési funkció. Megjeleníthetjük a legfontosabb applikációkat a multimédiás képernyőn (pl. Térképek, audio appok, Spotify stb.). Ennek és a hangfelismerési funciónak köszönhetően telefonálhatunk anélkül, hogy levennénk a szemünket az útról, vagy épp üzenetet diktálhatunk/olvastathatunk fel a rendszerrel.  Épp így használhatjuk a navigációs rendszert vagy épp hallgathatunk zenét is, hozzáférünk Spotify listáinkhoz épp úgy, mint lementett podcastjainkhoz vagy hangoskönyveinkhez.

Kinek talál majd be a vadonatúj Toyota AYGO?

Az talán még az eddigiekből is kiderül, hogy az új AYGO egy környezetbarát, hihetetlenül trendi kisautó, amely kitűnik a tömegből, személyre szabhatósága révén az önkifejezés eszköze is lehet, miközben az egyedülálló teljes okostelefon integráció révén folyamatos konnektivitást kínál. Mindez predesztinálja arra, hogy legnépszerűbb továbbra is a fiatalok körében lesz. Miközben persze a miniautó szegmens általánosságban az emocionális irányba tart, az AYGO tökéletes választás lehet a racionális alapon gondolkodó értéket keresőknek is, akik gazdaságos és környezetbarát autót keresnek, épp úgy, mint a fiatalos, bájos és élvezetesen vezethető autót kereső szabad szellemeknek, a vagány és trendi autót kereső techmániásoknak és az autó trendi és környezetbarát mivoltában a kitűnés lehetőségét látó városi hipsztereknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: