DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Számos újdonsággal várja idén is látogatóit az AMTS

Idén már 13. alkalommal rendezik meg Budapesten az Automobil és Tuning Show-t, amely autókülönlegességek kiállításával és számos más érdekességgel várja a látogatókat. Az esemény március 23-25. között, három napon át zajlik majd, helyszíne pedig ezúttal is a Hungexpo lesz.

25_1518721348



A szervezők büszkén hirdetik, hogy az eseményen a külföldi járművek felhozatala is évről évre egyre népesebb, így idén Európa 15 országának több száz tuningautóját is megtekinthetik majd az érdeklődők.

Emellett számos színes programmal készülnek a kilátogatók szórakoztatására, ami ideális időtöltés lehet az autók iránt vonzódóknak a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj reggeli eseményeit követően.

Idén először a terepautózás szerelmeseihez is szólnak a szervezők, hiszen a rendezvény hagyományos tíz tematikája mellé vadonatúj programként érkezik az Off-Road Show és kiállítás. Az A pavilon mellett kialakított parkolóban és terepen közel 50, részben magyarok által átalakított terepjáró-különlegességet tekinthetnek meg, illetve próbálhatnak ki utasként a látogatók.

25_1518781212

Az elmúlt hat évben mindig egy sajátos Gymkhana-versennyel nyitották meg az AMTS-t, idén azonban átalakul ez a betétprogram, és két egyáltalán nem hagyományos driftverseny veszi át a helyét: a DriftShifters és a Parking Battle Drift Magyarországon először itt mutatkozik be. Ezekben a különös szakágakban szombaton és vasárnap mérik össze tudásukat a környező országok legrátermettebb pilótái. Mindkét sportág alapját a tempós drift adja, melyet a terület lehetőségeihez képest maximálisan kibővített nyomvonalú, idén először telepített betonfalak között húzódó pályán prezentálnak majd a versenyzők.

Sztárvendégekből sem lesz hiány a három nap során, akik közül a legnevesebb alighanem az AMTS-re ismét ellátogató amerikai tuningkirály, John D'Agostino lesz, akivel személyesen is találkozhatnak a jelenlévők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: