DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Hat tipp a téli autózáshoz

Az elmúlt napokban 0 fok alá süllyedt a hőmérséklet, a továbbiakban is hidegre lehet számítani. Az elmúlt télen is kiderült, hogy Magyarországon sem elképzelhetetlenek a tartósan hideg időszakok. Komoly mínuszok esetén a megbízható indulás és motorműködés érdekében kiemelten fontos a minőségi üzemanyag használata. Az OMV hat tippjével könnyebbé válik a motorindítás és biztonságosabbá az autózás a legszélsőségesebb téli időjárási körülmények között is.

Télen a szokásosnál is nagyobb figyelmet érdemel a dízel üzemanyagok összetétele a megbízható motorindítás és a problémamentes közlekedés érdekében. Az OMV MaxxMotion Diesel prémium üzemanyagát a vállalat innovációs csapata fejlesztette Ausztriában, összetétele pedig kiemelkedő motorteljesítményt biztosít a téli körülmények között is.

teli-autozas



A téli felkészülés jegyében a legfontosabb teendők:

1. Tankolja meg dízel autóját OMV MaxxMotion Diesel üzemanyaggal, a motor megbízható működése érdekében.

2. Nézze át a jármű karosszériáját és fényezését, a só korróziós hatásainak kivédése érdekében válasszon egy mosóprogramot, amely alvázmosást is tartalmaz.

3. Töltse fel a hűtővíz- és ablakmosótartályt fagyálló folyadékkal. A téli szélvédőmosó folyadékok késleltetik a jégképződést a szélvédőn és a fúvókákat is jégmentesen tartják, így télen is tisztán láthatja a külvilágot.

4. A szélvédő rendszeres belső tisztításával megelőzhető a párásodás.

5. Mindig legyen kéznél a jégkaparó, a kézi kefe vagy seprű, takaró és hólánc, a gépkocsivezető és utasai részére innivaló. Ha pedig ezek közül bármi hiányzik, az OMV-töltőállomásokon megtalálja.

6.  Ha lehetséges, garázsba vagy fedett helyre parkolja le autóját, így ugyanis jóval kevesebb lerakódott jeget (vagy havat) kell reggelente letisztítani az ablakokról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: