DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Menetpróba - Könnyű kisördög a Swift Sport

A Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, néhány napja Magyarországra is ellátogatott, de a nagyközönségnek és a rajongóknak még legalább fél évet várni kell a japán kisördög érkezésére, amely gyengébb, de könnyebb közvetlen ellenfeleinél.

Nem keltett különösebb meglepetést, hogy az új Swift Sport a Suzuki 1.4-es BoosterJet motorját kapta, melynek teljesítménye 138 lóerőben és 230 Nm-ben merül ki. A továbbfejlesztett hatfokozatú kézi váltó simább és közvetlenebb váltást biztosít, a motor erejét az első kerekekre juttatja.

afm-suzuki-swift-sport-2017-01



A maximális teljesítmény a konkurensekhez képest kevésnek tűnhet, mivel ma már a 200 lóerő körüli értékek számítanak elfogadottnak a sportos kiskategóriás szegmensben. A Swift viszont jelentősen könnyebb versenytársaihoz képest: csak 970 kilogramm, 80-at fogyott elődjéhez viszonyítva. A harmadik generációs modell egy teljesen új felfüggesztést is kapott, ezen felül 15 milliméterrel közelebb került a földhöz.

afm-suzuki-swift-sport-2017-02

Az újdonság kívül is megújult: agresszívabb éleket kapott a lökhárító, a megreformált első hűtőrács a splitter pedig kifejezetten sportos érzést ad át a szemlélőnek. A gyémánt formákkal díszített könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé a képet, hátul pedig a fekete diffúzor és két méretes kipufogó érezteti, hogy nem egy hétköznapi Swifttel van dolgunk.

afm-suzuki-swift-sport-2017-03

Ami a belteret illeti: a sportülések, a lapos kormánykerék és a vörösen izzó óracsoport vadítóan hat, és mivel a Sport lesz a Swift zászlóshajója, ezért a Suzuki minden elérhető technológiai vívmánya elérhető lesz benne. Ilyen például a 7 colos, érintőkijelzős szórakoztató rendszer, a 4.2 colos kijelző az óracsoport közepén, a Bluetooth kihangosító és Music Stream, plusz még az Apple CarPlay és Android Auto rendszerek.

Az új Swift Sport tervezett ára még nem ismert, a bevezetés időpontja pedig a meg nem erősített információk szerint 2018 nyara.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: