DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Mazda: Dupla premier Tokióban!

A Mazda Motor Corporation két tanulmányautót mutat be a 2017-es Tokiói Autószalonon: az egyik a márka következő termékgenerációjának hírnöke, a másik pedig a Mazdák jövőbeni formanyelvét testesíti meg. A gyár megjeleníti új erőforrását, a SKYACTIV-X benzinmotort is. A kiállítás a sajtónapokat követően (október 25-26.) október 28-tól november 5-ig látogatható a nagyközönség számára.

A termékirányt felvonultató koncepció autónak a tokiói szalonon lesz a világpremierje; valójában ez egy kompakt Sport modell, mely egyesíti magában a következő generációs technikát és dizájnt; felépítését a SKYACTIV járműarchitektúra adja, technológiáját a Mazda emberközpontú dizájn filozófiáját szem előtt tartva fejlesztették, amely optimális funkcionalitást nyújt. Az autóban az a SKYACTIV-X hajtás dolgozik majd, mely a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő kompressziógyújtású benzinmotorja. A végeredmény egy elbűvölő autó, figyelemfelkeltő külsővel és a végletekig kifinomult, ugyanakkor lendületes autózást biztosító technológiával.

next-generation-product-concept2



A dizájn modell a Mazda formai vízióját mutatja meg – a világszerte elismert, 2012-ben, a Mazda CX-5 első generációjával megjelent KODO formanyelv mélyebb kifejezése.

A kiállításon megjelenik a Mazda CX-8 is, mely egy új, három üléssoros crossover szabadidő-autó, benne a SKYACTIV-D, 2.2-es dízelmotor továbbfejlesztett változatával, valamint látható lesz a Mazda MX-5 is piros tetős, limitált szériája. A Mazda CX-8 decemberben lép a japán piacra, az MX-5 pedig cseresznyepiros tetővel, illetve aranybarna, bőr belsővel érkezik.

„Augusztusban bejelentettük ’Fenntartható Zoom-Zoom 2030’ nevű, hosszútávú programunkat, melyben meghatároztuk azokat a technikai fejlesztési lépéseket, melyek szükségesek ahhoz, hogy a Mazda továbbra is megőrizze autóinak alapvető vonzerejét, támogassa az autózás örömét, megoldja azokat a gondokat, melyekkel az emberek, a Föld és a társadalom szembesül. A program egyik legfontosabb része a károsanyag-kibocsátás drasztikus csökkentése. Mi hiszünk abban, hogy ahhoz, hogy elérjük a programban vállaltakat valós vezetési körülmények között, vegyesen kell alkalmazni belső égésű motorokat és elektromos technológiát, az adott régió energiaellátottsága alapján” – mondta Masamichi Kogai, a Mazda elnök-vezérigazgatója. „Idei standunk új érát fémjelez a Mazda történetében. Olyan koncepciókat mutatunk be, melyek meghatározzák a Mazda dizájnt és technológiát a következő generációs modelleket tekintve. A SKYACTIV-X, csak egy ezek közül, mely a globális autóipar régi álmát valósítja meg.”

next-generation-design-vision

A Mazda október 25-én, helyi idő szerint 13:40-kor tartja sajtótájékoztatóját.

A 2017-es Tokiói Autószalonon kiállított autók és eszközök listája

Világpremier

Következő generációs termék koncpeció

 

Következő generációs dizájn vízió

Bevezető modellek

Mazda CX-8

 

Mazda Demio (Mazda2) Noble Crimson limitált széria

 

Mazda Roadster (Mazda MX-5) piros tetős limitált széria

 

Frissített Mazda MX-5 RF

Aktuális modellek

Mazda Atenza (Mazda6) Sedan, Mazda Axela (Mazda3) Sedan, Mazda CX-3, Mazda CX-5

Technikai bemutató

SKYACTIV-X következő generációs benzinmotor

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: