DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Transportert használ a kétszeres Európa-bajnok versenycsapat

Megújította korábban kötött együttműködési megállapodását a Volkswagen haszongépjárművek importőre, a Porsche Hungária és a Volkswagen konszernhez tartozó MAN versenykamionokkal két Európa-bajnoki címet szerző Oxxo Racing Team versenycsapat.

Tökölyi László, a sportcsapat elnöke lapunknak elmondta: „Megtiszteltetés és kihívás, hogy a Volkswagen egy Transporter használatának lehetősége formájában logisztikai segítséget nyújt a versenycsapat munkájához.” Tökölyi László azt is hangsúlyozta, számukra annak idején is tudatos értékválasztás volt a Volkswagen termékcsoporthoz tartozó teherautó-márka választása, amelynek alapjaira a világhírű magyar versenymérnök Bakó Csaba és a kitűnő magyar pilóta Kiss Norbert együttműködése révén sikerült kétszer is elhódítani a kamionsport legrangosabb elismerését.



Az Oxxo Racing Team elnöke hangsúlyozta, hogy a csapat életében eddig is jelen voltak és kitűnő szolgálatot láttak el a Volkswagen márka különböző típusai. Angol bajnokesélyes versenyzőjük, Ryan Smith az összes versenyhelyszínre a márka legendás utazóbuszával, a T6-tal jut el, és maga a csapat elnöke is több, köztük néhány veterán korú Volkswagen tulajdonosa.

„A Volkswagen haszongépjármű-üzletágától kapott Transporterrel a versenyszezont követő időszakban roadshowra indulunk, amelynek keretében szeretnénk az autóipar és az autósport iránt érdeklődő általános és középiskolás gyerekek számára minél több hazai városban megmutatni, hogy az autóiparban, az autósportban itthon is el lehet érni világsikereket. Erre jó példa Bakó Csaba versenymérnök és csapata, akik az európai autósport őshazáiban, Németországban, Angliában, Olaszországban és Franciaországban mutatták meg, hogy képesek a legjobb versenykamiont megépíteni.”

Tökölyi László, az Oxxo Racing Team elnöke azt tervezi, hogy hamarosan Oxxo Classic néven Youngtimer  és veterán korú Volkswagen versenyautókból és szállítójárművekből állítanak össze egy kollekciót, hogy így tisztelegjenek a Volkswagen csoport történelmi autósport-hagyományai előtt.

Tökölyi László azt is elmondta: a Volkswagen haszongépjármű üzletágától kapott T6-tal – a korábbi hagyományoknak megfelelően – több jótékonysági akcióban is részt vesznek majd, de azt kérte, ennek részletei maradjanak inkább meglepetések az érintettek számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: