DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Különleges Amarok koncepciót mutat be a Volkswagen

A Volkswagen Haszonjárművek két új Amarok modellt is kiállít a frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA). A Kurkumasárga metálfényezésű prémium Amarok Aventura Exclusive koncepció pick-up bepillantást enged a jövőbe a típuscsalád majdani legerősebb, 3 literes TDI erőforrásával. Az új Dark Label special edition modell, amely 2018 tavaszától lesz elérhető, szintén feltűnik a standon.

Az Amarok Aventura Exclusive koncepcióautó megmutatja, milyen út áll a Volkswagen Haszonjárművek pick-upjai előtt. Még több lóerő, még több forgatónyomatékkal. A koncepcióautó nyolcfokozatú automata sebességváltójával és állandó összkerékhajtásával 190 kW/258 LE teljesítményt ad le, megnövelt forgatónyomatékkal. Ez bőséges erőt biztosít a vontatáshoz és a gyorsításhoz. A Kurkumasárga metál koncepcióautó tágas duplakabinjával és letisztult formáival több látványos elemet is felvonultat, kezdve a polírozott magasfényű 19 colos ‘Milford’ keréktárcsákkal. A küszöbökön, a Stylingbar bukókereten, az első védőrácson, a külső visszapillantó tükrökön és a hátsó lökhárítón megannyi krómfelület csillog. A Bi-Xenon fényszórók és a LED technikájú nappali menetfény tovább erősíti a sportos megjelenést. Megszemlélhető emellett a 'roll cover system' – a rögzíthető, vízálló rakodótérfedél, amely először lesz rendelhető alumínium kivitelben. Az alváz védőburkolata szintén alumínium hatású. Az olyan technikai elemek, mint a ParkPilot, a hátsó teret figyelő kamera, és a mechanikus 100 százalékos differenciálzár ugyanúgy támogatja a sofőrt a nagyvárosi dzsungelben, mint kint a terepen.

kurkuma_black_vertuscht21-



Belül az Amarok Aventura Exclusive koncepciójármű sportos jellegét hangsúlyozza a fekete bőr, amit a kurkumasárga varrások kontrasztja tör meg. A koncepciójármű emellett 14 módon állítható ergoComfort üléseivel, a váltófüleket is hordozó, háromágú, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerekével, valamint Discover Media navigációs rendszerével büszkélkedik. Az Amarok új fekete tetőkárpitja a frankfurti autókiállításon látható először, ez kiválóan harmonizál a titánfekete belsővel. A külső króm elemek sora belül folytatódik a króm dekorelemek segítségével.

Az Amarok Dark Label limitált változat alapját az Amarok Comfortline felszereltségi szint képezi, és határozottan stílusos Indiumszürke külsővel jelenik meg. Ehhez sötét színű kiegészítők tartoznak, például fekete csövek a küszöbökön, matt fekete Stylingbar bukókeret, lakkozott króm csíkok az első rácson, és magasfényű, antracitszínű 18 colos ‘Rawson’ keréktárcsák. A Dark Label a dizájnért rajongó vásárlókat célozza meg, akik ugyanakkor nem akarják feláldozni egy valódi off-road jármű előnyeit. A matt fekete ajtókilincsek és külső visszapillantó tükrök, valamint az alsó küszöbön feltűnő Dark Label logó teszi teljessé a stílusos megjelenést. Belül az új fekete tetőkárpit és Dark Label logóval hímzett szőnyegek stilizálnak a különleges modell külső dizájnjával.

Az Amarok Dark Label a Volkswagen Haszonjárművek két V6-os motorváltozatával érhető el: a 120 kW-os TDI hatfokozatú manuális sebességváltóval és hátsókerék-hajtással, illetve kapcsolható összkerékhajtással; a 150 kW-os TDI pedig hatfokozatú kézi sebességváltóval és 4MOTION kapcsolható összkerékhajtással, vagy nyolcfokozatú automataváltóval és állandó összkerékhajtással rendelhető. A változat Németországban debütál 2018 tavaszán, ára nettó 33 714 eurótól indul. A BMT, azaz a BlueMotion Technology minden esetben alapfelszereltség. Ennek összetevői többek közt a start-stop rendszer, a fékenergia-visszanyerés, valamint az kis gördülési ellenállású gumiabroncsok. Minden teljesítményszint megfelel az Euro 6 kibocsátási szabványnak.

5,25 méteres hosszúságával, és a tükrökkel együtt mért 2,23 méteres szélességével, az Amarok minden igénynek megfelel, amit egy hagyományos pick-uppal szemben csak támaszthatunk. A négyajtós, duplafülkés Amarok változat rakodófelülete képes a szabvány EURO raklapot keresztben befogadni, felszereltségtől függően akár egy tonnánál is nagyobb hasznos teherrel. Mindezen felül az új Amarok egyes változatai akár 3,5 tonnás utánfutót is vontathatnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: