DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Nagyobb hatótávolság az elektromos és hibrid autóknak

A Continental új nyári gumiabroncsával megnő az elektromos és hibrid autók hatótávolsága - tavasz óta hetven különböző méretben érhető el a kereskedőknél.

A Continental új nyári gumiabroncsa ötvözi az alacsony gördülési ellenállás, a nagy futásteljesítmény és a rövid féktávolság előnyeit. Nagy hatótávolságot tesz lehetővé az elektromos és hibrid járművek számára. A PremiumContact 6 a ContiPremiumContact 5 és a ContiSportContact 5 modelleket váltja a kínálatban.

A új PremiumContact 6 tavasz óta 70 különböző méretben érhető el a kereskedőknél. A gumiabroncsot elsősorban a közép- és luxuskategóriás szabadidőautók számára fejlesztették ki. Ide tartoznak az elektromos és hibrid hajtású modellek is, melyek esetében ugyancsak kiváló választást jelenthet a német autóipari beszállító új prémium nyári gumiabroncsa. Elődjéhez, a ContiSportContact 5-öz és a ContiPremiumContact 5-höz képest a PremiumContact 6 abroncs öt százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállással büszkélkedhet, ennek köszönhetően nagyobb hatótávot tesz lehetővé az autók számára.

Conti_premium_contact6



 Minél alacsonyabb egy gumiabroncs gördülési ellenállása, annál kisebb az autó üzemanyag- és energiafelhasználása. Ennek eredményeként az alacsony gördülési ellenállással rendelkező gumiabroncsokkal az elektromos járművek nagyobb hatótávolságot tudnak megtenni a hagyományos abroncsokhoz képest. Ugyanezen elv alapján a hibrid és sport autók tovább tudnak közlekedni elektromos üzemmódban a belső égésű motor használata nélkül. A PremiumContact 6 lenyűgöző előre lepéssel büszkélkedhet, hiszen hatótávolsága 15 százalékkal jobb az elődhöz képest.

 A Continental számára az elektromos és hibrid járművek szempontjából a legfontosabb szempont a maximális biztonság. A rövidebb fékút és a vizes útviszonyok között nyújtott kiváló menettulajdonságok mellett ide tartozik az abroncs kezelhetőségének precizitása is, egészen a maximális teljesítmény határáig. Ennek köszönhetően a PremiumContact 6 a sportosabb vezetési stílust is lehetővé teszi, ráadásul az elkerülő műveleteket is könnyebb végrehajtani vele. Ez fontos szempont az elektromos és hibrid autók esetében, melyek általában nehezebbek az akkumulátor vagy a másodlagos hajtás extra tömege miatt.

 Az új gumiabroncs esetében egy új kristály-szilika keveréket alkalmaztak, így rövid fékút áll rendelkezésre vizes úton is. Mindezt jól bizonyítja a PremiumContact 6 EU abroncscímkéjén feltüntetett A-besorolás a vizes tapadás kategóriában. Az új PremiumContact 6-ot 70 különböző méretben gyártják a 16-tól a 21 colos átmérőig. Több vezető európai autógyártó már jóváhagyta a termék eredeti alkatrészként való felhasználását. A Continental új nyári abroncsa kiváltja mind a ContiPremiumContact 5 és mind a ContiSportContact 5 modelleket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: