DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Bemutatkozik a BMW Concept Z4 tanulmányautó

A kaliforniai Pebble Beach Concours d’Elegance idei felvonásán a bajor prémiumgyártó a végtelen szabadság négykerekű szimbólumának progresszív előfutárát gurítja reflektorfénybe.

A BMW Group a 2017. augusztus 20-án megrendezendő Pebble Beach Concours d’Elegance nagyközönsége előtt tartja a legendás BMW roadster-család legkorszerűbb újraértelmezésének koncepció-világpremierjét. A vérpezsdítő menetdinamika, a progresszív kiállás és az ellenállhatatlan stílus hamisítatlan egységeként megálmodott BMW Concept Z4 tanulmányautót karcsú vonalak, kompakt karosszéria-arányok, lendületes jármű-sziluett és érzelmekben gazdag formai megoldások jellemzik. A szemet gyönyörködtető koncepció a 2018-ban bemutatkozó új BMW roadster hivatalos hírnöke.

„A BMW Concept Z4 tanulmányautó a vezetés élményének abszolút szimbóluma, amely minden ízében kizárólag a lényegre összpontosít, hogy a sofőr a vezetés végletekig közvetlen élményének legapróbb részleteit is érezhesse. Így válik a négy keréken átélhető szabadság érzése felejthetetlen élménnyé” – fogalmazott Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.

z4



Az önfeledt vezetés élményének szimbóluma

A letaglózóan sportos és jövőbe mutatóan progresszív BMW Concept Z4 tanulmányautó képében a BMW Group valaha készített legmodernebb roadsterének formabontó előfutára mutatkozik be. „A BMW Concept Z4 tanulmányautó minden szemszögből és minden részletében a BMW új dizájnnyelvezetét hirdeti, a dinamikus frontrésztől kiindulva, az elegánsan emelkedő övvonalon keresztül, egészen a letisztult hátfalig: a jármű-sziluett minimalista vonalai és a felületek közötti apró játékok együtt a magával ragadó erő és a mélyen gyökerező érzelem átható kettősét keltik életre” – tette hozzá Adrian van Hooydonk.

 

A tökéletes harmónia mellett a BMW Concept Z4 tanulmányautó utasterében minden részlet a vezetés élményéről szól. A vezetőoldali ülés, az ajtókárpitok, a műszerfal és a vezető felé forduló középkonzol teljes egésze fekete anyagokból készült, a kabinrész így messze kitűnik a karosszéria és a többi utastéri elem törtnarancssárga egységéből. A kormánykerék körüli fekete anyagok egyfajta belső burokként ölelik körbe a vezetőt, aki így kizárólag a vezetés átható élményére koncentrálhat. A tanulmány „ékeként” megtervezett fekete utastéri rész minden egyes eleme az erőteljes teljesítményt hangsúlyozza.

 

Részletes információk itt találhatók!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: