DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kicsoda a LaFerrarival füstölő Josh Cartu?

Ferrarijaival és kétes közúti ügyeivel – mint a Budán összetört BAC Mono és gumifüstölése a forgalmas Hősök terén – szokott a hírekbe kerülni a Magyarországon élő kanadai milliárdos. Egy friss interjú autófilozófiáját járta körbe.

A 38 éves Josh Cartuval – aki a Sandstorm informatikai cég tulajdonosaként keresi újabb luxusautói árát – a HVG készített interjút a Hungaroringen, a Ferrari Challenge sorozat hétvégéjén, melyen a hobbiversenyző kanadai is rajthoz állt. Ebből szemezünk mi is.

„Természetesen a LaFerrari Aperta, amivel a Hungaroringre is kijöttem” –beszélt arról, melyik a kedvenc Ferrarija. „De azért kíváncsian várom a 812 Superfastet is, szeptemberre ígérték a szállítást.” Az olasz márka szinte monopolhelyzetet élvez nála, habár korábban vezetett Porsche 911-et, és a 2018-as Rolls-Royce Phantonra is leadott egy rendelést. „Tavasszal zárt ajtók mögött már találkoztam az új modellel, és rendeltem is belőle egyet. 2018 első negyedévére ígérték az átadást, valószínűleg márciusban ülhetek majd be az új autómba.”



Egy-egy múltbéli Ferrari legalább olyan egzotikum, mint egy vadiúj, ezek azonban nem érdeklik túlzottan Cartut, igaz, talán beszerez majd egyet. „Számomra az a legfontosabb, hogy egy autó gyors legyen, a lehető leggyorsabb. A régi Ferrarik pedig nem olyan gyorsak, mint az újak, ezért nem is szeretem őket.”

Szintén elárulta, miért van autóin szlovák rendszám – mint a LaFerrari Apertán, amellyel a forgalmas Dózsa György úton füstölt gumit, az erről készült videó pedig nálunk is nagy nézettséget vonzott. „Nem vagyok magyar állampolgár, és ha választhatok, akkor értelemszerűen nem kívánom megfizetni a magas magyar közterheket” – árulta el a HVG-nek.

Cartu a Formula-1-ről is ejtett pár szót: „Nem vagyok nagy F1-rajongó, mert a sportág az utóbbi időkben ellaposodott, de azért meg szoktam nézni egy-egy versenyt. És akkor Vettelnek drukkolok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: