DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Menetpróba: Erdőn-mezőn hajtottuk az új Koleos-t!

Nem várt körülmények között tudtuk kipróbálni az új Renault Koleos-t: a csúcsfelszereltségű, és 4x4-es modelleket a Duna árterén át vezető földutakon és terep pályán tettük próbára... Ez teljesen új megközelítése a mai suvoknak, mert pont ezt nem várná az ember a látszat terepjáróktól.

A másik poztitív dolog volt a magyarországi bemutatón, a fokozatnélküi váltókkal kapcsolatos negatívumok eltűnése. Ennél a váltótípusnál eddig volt az általános gond, hogy gyorsításkor sokáig magas fordulatszámon pörgött a motor, miközben a váltó dolgozott. Ezt az idegesítő hibát eltűntették, a CVT váltó nagyon jól és simán működött az autóban.

renault-koleos-menetproba-2017-02



A franciák új szabadidő-autója egyébként ugrott egy méretosztályt, most már a nagyobb méretű suvok között kell keresni a karakteres, a Talismánnal azonos arculatot hordozó négykerekűt. A suv örület odáig jutott, hogy az újdonság már nem csak méreteiben, padlólemezében hasonlít a Talismánra, hogy ne legyen vevő vesztés az eltérő kategóriából, azonos a két modell 7,99 millió forintos alapára is.

renault-koleos-menetproba-2017-01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: