DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Focus RS a Tour de France futamon

A Ford Motor Company ma bejelentette, hogy 2019 végéig meghosszabbították a márka és a Team Sky szerződését, így az autógyár továbbra is személyautókkal és haszongépjárművekkel segíti az elit kerékpáros csapat működését.

“A két keréken száguldó futamok egyre több európai sportrajongó figyelmét kötik le – és az ilyen versenyek támogatásának legjobb eszközei a négykerekű járművek. Örömmel támogatjuk továbbra is a Team Sky csapat küzdelmét,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

ford-focus-rs-tour-de-france-2019



Ennek alkalmából a Ford elkészítette az új Focus RS Option Pack különleges modellváltozatát a 2017-es Tour de France futamra. Az autó fényezése ugyanolyan ragyogó fehér, mint a Team Sky csapat kifejezetten a Tour de France-ra tervezett meze, s a Focus RS Option Pack vezeti majd fel a Team Sky flottáját a futamon, ami július 1-én indul a németországi Düsseldorfban. A Focus RS teljesítménye és irányíthatósága kifejezetten fontos szerepet játszik majd ezen a versenyen, ahol a kerékpárosok akár 70 km/órás sebességgel is száguldhatnak. Az autó abban is fontos szerepet kap, hogy a mezőny előtt haladva felderítse a bicajosok előtt álló útszakaszokat.

A csapat flottájában több, ugyancsak fehérre fényezett, a Ford Intelligens Összkerékhajtásával felszerelt Ford Mondeo kombi is szerepel, valamint S-MAX, Edge és Transit modellek, amelyeket a Team Sky munkatársai az első támogatói szerződés 2016-os aláírása óta használnak. Ez idő alatt a csapat 51 győzelmet aratott, az autók pedig több mint 40.000 kilométert teljesítettek.

A részlegesen önzáró differenciálművel is felszerelt Team Sky Focus RS Option Pack modellben egyedi kialakítású kerékpártartók és Recaro ülések találhatók, amelyeket kifejezetten a Team Sky részére fejlesztettek ki. Az ülések laposabb kialakításúak, hogy a csapat tagjai könnyebben mozoghassanak az utastérben, és biztonságosan kihajolhassanak, amikor a nagy sebességgel suhanó versenyzőknek asszisztálnak. Ezek az ülések nem kagylós kialakításúak, így a kiélezett versenyhelyzetekben gyorsabb a ki- és beszállás az autóba.

A Team Sky sportigazgatói és menedzserei által használt Mondeo kombikhoz hasonlóan a Focus RS-t is módosították, hogy megfeleljen a folyton változó versenyhelyzeteknek, útfelületeknek és időjárási viszonyoknak. Az autó hasznos terhelhetőségét 350 kilogrammal növelték, hogy gond nélkül elbírja a csapattagokat, a tartalék kerékpárokat és kerekeket, az italos palackokat, a szerszámokat, sőt még egy nagyméretű hűtőládát is. A versenyzők segítői és a VIP-vendégek összkerékhajtású Ford S‑MAX és Edge modellekben utaznak.

“Örömmel hosszabbítottuk meg együttműködésünket a Forddal, hiszen ez vállalat ugyanolyan szellemiségben keresi a kihívásokat, mint a mi a Team Sky-nál,” mondta el Sir David Brailsford, a Team Sky csapatfőnöke. “A Ford járművei fontos szerepet játszanak a Team Sky munkájában, és tudása, támogatása révén a Ford immár csapatunk szerves részévé vált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: