DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

BMW modellek egy dinamikus, új akciófilmben

2017. július 6-án debütál a hazai mozikban a Scott Eastwood és Freddie Thorp főszereplésével készült Kipörgetve, amelynek vérpezsdítően izgalmas akciójeleneteiben a BMW M3 és a BMW 6-os Gran Coupé mellett a BMW 4-es Cabrio, a BMW i8 plug-in hibrid sportautó, a klasszikus BMW 327 és a BMW R nineT motorkerékpár is feltűnik.

Scott Eastwood és a BMW ismét közös akcióba lendül: a hollywoodi szupersztár főszereplésével készült Kipörgetve (Overdrive, 16) című film lélegzetelállító jeleneteihez a bajor prémiumgyártó egy teljes flottányi különleges autóval járult hozzá. A 94 perces alkotás nyitójelenetében a BMW M3 csillogtatja meg sportos agilitását és kirobbanó menetteljesítményét, a magával ragadó BMW 6-os Gran Coupé pedig több alkalommal is a főszereplők menekülő autójaként szolgál. A BMW R nineT motorkerékpár és a BMW 4-es Cabrio mellett továbbá az ikonikus BMW i8 plug-in hibrid sportautó és a felbecsülhetetlen értékű klasszikus, a BMW 327 is feltűnik a vásznon.

A Kipörgetve hivatalos előzetesét: 

A gyors tempójú, akcióban és humorban gazdag alkotás produceri feladatait az Elrabolva című filmet rendezőként jegyző Pierre Morel vállalta el, a főszereplő testvérpárt alakító Scott Eastwood (Snowden, Suicide Squad – Öngyilkos osztag, Halálos iramban 8) és Freddie Thorp (Doktorok című tévésorozat) oldalán így Ana de Armas (Haverok fegyverben) és Gaia Weiss (Vikingek című tévésorozat) kapta meg a két női főszerepet. A filmben feltűnik még Simon Abkarian (Casino Royale, Zero Dark Thirty) és Clemens Schick (Ellenség a kapuknál, Holtpont) is. A forgatókönyvet a Wanted és a Halálosabb iramban író duója, Michael Brandt és Derek Haas álmodta papírra.

„Minden alkalommal fantasztikus élmény a BMW modelljeivel forgatni. A BMW 327 egy igazi klasszikus, amely még a laikus nézőket is elvarázsolja, a BMW M3 pedig elképesztő adrenalin-löketet adott, amikor a motorháztetején eggyé váltam a teljesítménnyel. Ez a fajta testközeli menetdinamika kicsit az új BMW 5-ös sorozatra emlékeztet” – mesélte jól látható lelkesedéssel Scott Eastwood.

bmw-kiporgetve-film-03



A BMW és a Kipörgetve című film közötti együttműködés vitathatatlan alapokon nyugszik, hiszen a produkció középpontjában a fiatalos lendület és az autók iránti megszállott rajongás áll. A látványos autós üldözésekre és a humoros szituációkra építő alkotás izgalmas története kiválóan illik a bajor prémiumgyártó ígéretéhez, a vezetés színtiszta élményéhez. A dinamikus jelenetekben bővelkedő, nagyteljesítményű és szemkápráztató autókat felvonultató forgatókönyv a BMW kimagasló értékeit is alátámasztja. A BMW és a Kipörgetve közötti együttműködést világszerte számos plakát, banner és televíziós reklám hirdeti majd, miközben közösségimédia-oldalain a bajor prémiummárka egy online játékot is útnak indít. A legszerencsésebb rajongók Párizsban, illetve Berlinben, a Kipörgetve exkluzív premier előtti vetítésén nézhetik meg az alkotást, Scott Eastwood társaságában.

A Kipörgetve című filmmel a Scott Eastwood és a BMW között gyümölcsöző együttműködés újabb fejezete vette kezdetét, hiszen 2017 elején a bajor prémiumgyártó a hollywoodi szupersztárt kérte fel az új BMW 5-ös sorozat nemzetközi arcának. A „BUSINESS ATHLETE” – „VEZETŐ ALKAT” szlogen alatt bemutatott világméretű kampány Scott Eastwood és az új 5-ös BMW tökéletes harmóniáját hozta, a fiatal, ambiciózus példakép ugyanis kiválóan illik a BMW dinamikus márkaarculatához.

„Azáltal, hogy Scott Eastwood és a BMW a francia Riviéra festői környezetében talál ismét egymásra a mozivásznon, a BMW és a színész kapcsolata egészen egyedi módon folytatódik. Biztos vagyok benne, hogy a márka rajongói imádni fogják a moziban üvöltő BMW M3 hangját és a lélegzetelállító BMW 6-os Gran Coupé látványát” – fogalmazott Uwe Dreher, a BMW, valamint a BMW i és a BMW M divíziók nemzetközi márkakommunikációs vezetője.

bmw-kiporgetve-film-02

Széleskörű szerepvállalásának köszönhetően a BMW Group már évek óta megbízható partnerként van jelen a filmiparban. A bajor prémiumgyártó modelljei rendre feltűnnek a legnagyobb hollywoodi szuperprodukciókban, így például a Tom Cruise főszereplésével készített Mission: Impossible sorozatban. A BMW ráadásul az Amerikai Rendezők Közösségének (Directors’ Guild of America) elsőszámú autóipari partnereként is tevékenykedik: a televíziós produkciók és a filmipar legkiemelkedőbb alkotásait, illetve alakításait minden évben a pálya egyik legtekintélyesebb szakmai díjaival tüntetik ki, amelyek hagyományosan az Oscar-gála előzetes értékeléseinek számítanak.

A bajor prémiumgyártó mindemellett időről időre saját alkotásokat is készít, a BMW Films legendás „The Hire” rövidfilm-sorozata például nemrégiben a „The Escape” című folytatással bővült. A BMW volánja mögé ezúttal is Clive Owen ült be, hogy a vérpezsdítő üldözős jelenetekben minden rázós szituációból megtalálja a kiutat ( www.bmwfilms.com).

bmw-kiporgetve-film-01

94 percen át Kipörgetve

A dörzsölt testvérpár, Andrew Foster (Scott Eastwood) és Garrett Foster (Freddie Thorp) a felső tízezer legexkluzívabb, legdrágább autóritkaságainak meglovasítására szakosodott. Összeszokott csapatként nem ismernek lehetetlent, a francia Riviéra különleges járművei között szemezgetve azonban tudtukon kívül a helyi gengszter, Jacomo Morier (Simon Abkarian) felbecsülhetetlen értékű gyűjteményére csapnak le. Miután Morier tetten éri őket, a szorítóból csak úgy menekülhetnek, ha ellopják a gengszter legfőbb riválisának négykerekű gyöngyszemét. Az óra ketyeg, az adrenalin egyre magasabbra szökik, a váratlan fordulatok pedig kezdik ellehetetleníteni a küldetést…

A film 2017. július 6-án debütál a hazai mozikban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: