DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Mindenben jobb elődeinél az új Polo

Valahogy így lehetne jellemezni legjobban a nemrég leleplezett hatodik generációs VW Polót. Az autó az elmondottak és a tapasztaltak alapján a kategória elejére ugrott.

A VW igyekezete nem véletlen, olyan ”kis” piacokon van nagy fókusz a kiskocsikon, mint India vagy Oroszország. Ezért is volt az a mindent bele hozzáállás a tervezéskor.

Első körben kilenc motorral érhető el a Polo, ebből hat darab benzines, két dízel és a VW kitart a gázüzem mellett, elérhető lesz azonnal a TGI motor, ami csekély szennyezést és kis fogyasztást ígér.

Minden igényt kielégíteni         

Itthon sajnos egy elenyésző kisebbség tudja megvásárolni majd a Beats kivitelt, amely a Dr. Dre rapsztár által alapított Beast Audio márkával közösen készült. Itt az érdeklődők kiélhetik az egyénre szabási vágyukat, különleges karosszéria színek, feltűnő belső és persze a jó hifi az széria tartozék. Az autó megjelenésével egy időben, az Beats verzió is elkészült, akár a R Line. Ez a verzió, a sportosabbra vágyók igényeit elégíti ki. Az autó nem lesz annyira erős, mint a GTI, viszont sportosnak néz ki.

Hazai pálya

Mielőtt rohanna az olvasó a legközelebbi VW márkakereskedésbe, picit várni kell még a vásárlással. Az autó előértékesítése (még nem látható és nem lehet beleülni típusú vásárlás), igazi impulzus vásárlás június, legvégén indul. Az újdonság első példányai, az év 46. hete körül, teát úgy november magasságában kerül a kereskedésekbe. Az árakról még nem tudni semmit, a hazai vezérképviselet vezetője szerint versenyképesek lesznek. Azért sem tud még konkrét árakat mondani, mert éppen a gyárban van a terveztük elfogadás alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: