DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Magyar autószerelők a világ legjobbjai között

Múlt héten hazánkban mérték össze tudásukat a világ legjobb Škoda autószerelői a Škoda Challenge versenyen. A megmérettetésre 33 országból érkeztek szakemberek, akiknek elméleti és gyakorlati feladatokban kellett helyt állniuk. A magyarok a legtöbb kategóriában a dobogón végeztek. A hetedik alkalommal megrendezett versenynek első ízben adhatott otthont Magyarország.

A Skoda Challenge célja, hogy fejlessze az autószervizeléssel foglalkozó szakemberek problémamegoldó képességét továbbá, hogy felkészítse őket a legújabb kihívásokra. „A versenyt eddig Csehországban és Szlovákiában rendezték meg, viszont az elmúlt években a magyar szakemberek olyan eredményeket produkáltak, hogy végül hazánk is kivívta magának a lebonyolítás lehetőségét. Megtisztelő számunkra, hogy több állomással is részt vehettünk a döntő szervezésében”– mondta el Simon Péter, a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója. A versenyen többek között török, orosz, spanyol, brazil, bosznia-hercegovinai és észt versenyzők is indultak.  

magyar-autoszerelok-2017-02



A budapesti döntőbe végül 184-en jutottak be. A szakembereknek összesen hat kategóriában – szerviztanácsadás, diagnosztikus, szerviz technikus, fényező, alkatrész- és tartozékértékesítő, valamint értékesítési tanácsadó – kellett számot adniuk tudásukról. Kategóriánként maximum 600 pontot lehetett szerezni. A 41 tagú nemzetközi zsűri egyénileg és csapatban is pontozta a versenyzők teljesítményét. Hatból három kategóriában - diagnosztikus, szerviz tanácsadó, alkatrész- és tartozékértékesítő - a magyarok a második helyet szerezték meg. A legjobb értékesítési tanácsadó és a legjobb importőri képviselő is szintén magyar szakember lett.

magyar-autoszerelok-2017-03

Ez az eredmény kimagaslónak számít, hiszen a verseny alatt a magyarokon kívül csak a csehek állhattak legalább ötször dobogós helyre. Összehasonlításul a szlovákok háromszor, míg az olaszok, oroszok, lettek, ukránok, románok, észtek és horvátok csak egy-egy alkalommal szereztek dobogós helyet. „A kategóriánkénti első helyezettek 4000 euró, a második helyen állók 2500 euró, míg a harmadikok pedig 1500 euró értékű kupont nyertek. Ezeket bármire, akár nyaralásra is beválthatják” – jegyezte meg Simon Péter. Hozzátette: a magyar szakemberek sikeres helytállása azt bizonyítja, hogy képességeikkel és képzettségükkel nemcsak a régió, de a világ élvonalába tartoznak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: