DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Tekerd jobbra idén is a Hankookkal!

A nagy sikerre való tekintettel a Hankook Tire Magyarország Kft. idén is útjára indítja „Tekerd jobbra” elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programját. A tavaly debütáló kezdeményezést hihetetlen lelkesedés fogadta, a résztvevők összesen 8 millió forintnak megfelelő kilométert kerékpároztak össze jótékony célokra. A segíteni vágyók idén a Mosoly Alapítvány, illetve a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját támogathatják június 10. - augusztus 31. között.

Az előző év sikerén felbuzdulva a Hankook 2017-ben is elindítja a „Tekerd jobbra” névre hallgató közösségi programját, melynek lényege, hogy a résztvevők 2017. június 10. - augusztus 31. között egy digitális sebességmérő segítségével kilométereket gyűjthetnek kerékpározás közben, legyen szó akár munkába járásról, akár hétvégi családi kirándulásról. A bringázás idén is jótékony céllal történik, a résztvevők ezúttal a Mosoly Alapítvány, illetve a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját támogathatják a kilométergyűjtéssel.

A Hankook a támogatást az összegyűjtött kilométereknek megfelelő arányban fogja szétosztani a két, gyermekek jólétét elősegítő alapítvány között. Minél többet tekernek össze a résztvevők, annál nagyobb lesz a támogatás összege. A cél idén is a 8 millió forintos támogatás elérése. Az akcióban bárki részt vehet, és egy előzetes regisztráció során maga döntheti el, hogy melyik szervezetet támogatja. A kilométergyűjtés a sebességmérő eszköz átvételétől számítva kezdődik.

A kezdeményezéshez a Hankook Tire Magyarország Kft. biztosítja a kerékpárokra szerelhető digitális sebességmérőket, összesen 200 darabot, amelyeket Dunaújvárosban és Budapesten is át lehet venni.

tekerd-jobbra-plakat



Átvételi helyszínek és időpontok:

Dunaújváros: 33. Bringatúra - Városháza tér, Hankook sátor, 2017. június 10. 7:30

Budapest: 2017. június 12-től (egyeztetést követően)

„Rendkívüli öröm számomra, hogy a tavalyi kezdeményezésünket hatalmas érdeklődés fogadta, így nem is volt kérdés, hogy idén is útjára indítjuk akciónkat. A Hankook vállalati kultúrájában kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, de ugyanilyen lényegesnek tartjuk azt is, hogy ennek fontosságára mások figyelmét is felhívjuk. A „Tekerd jobbra” akciónkkal pedig egyúttal munkavállalóink egészséges életmódjához is hozzájárulhatunk, így ez a program jó példája azoknak az értékeknek, amelyeket képviselünk.” – fogalmazott Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Nehéz belegondolni, milyen lehet, amikor egy gyermeket egy súlyos betegség hosszú időre kiszakít a gyerekkorból. Hónapokig, évekig kimarad a játékból, tanulásból, barátságból. Megváltozik a teste, szorong a rá váró kezelésektől és fájdalmaktól. Fél a haláltól. Gyerek, így szavakkal mindezt nem biztos, hogy képes elmondani. A mese és a művészet segítheti őt ebben. A 20 éves Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiái során a gyerekek a mese, a rajz, a zene, és a mozgás nyelvén üzennek fájdalmaikról, félelmeikről. Így képesek lesznek feldolgozni a betegségük okozta traumát, könnyebben viselik a kórházi kezeléseket, lélekben megerősödve vágnak neki a testi gyógyulás folyamatának. Az Alapítvány gyakran a beteg gyerek családtagjainak is segítséget nyújt ahhoz, hogy a család számára is megterhelő helyzetet feldolgozhassák. A terápiás foglalkozások minden esetben ingyenesek, melyeket az alapítvány támogatásokból finanszíroz. A Hankook kezdeményezése példaértékű, és nagyon sokat jelent ahhoz, hogy folytathassuk a munkánkat és még több gyermeket segíthessünk a gyógyulás felé.” – nyilatkozta Adorján Katalin, alapítványi vezető.

„Sok ezer gyermek él az országban, aki éhes, akinek csak szakadt ruhája van, aki olyan biciklit hajt, amin nincs gumi. Az éhezés kemény dolog. Ők ebben élnek, és lehet, hogy nekik ez természetes, mert nem tapasztalnak mást. Ennek ellenére tudnak őszintén mosolyogni és örülni egy szelet csokinak, egy narancsnak, egy ölelésnek vagy egy mosolynak. Támogatóinknak köszönhetően 24 éve segítünk nekik és családjaiknak, mert a remény csak mi vagyunk.” – mondta Kromek Henriett, az alapítvány elnöke.

Regisztrálni 2017. május 30-tól tekerdjobbra@hankookadomany.hucímen lehet mindaddig, amíg a meghirdetett 200 hely be nem telik. Az érdeklődőknek azt tanácsoljuk, hogy mielőbb regisztráljanak, hiszen tavaly kevesebb, mint egy hét alatt elfogytak a helyek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: