DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Motorosok lepték el a Hungaroringet

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Suzuki Motofestet az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Suzuki és a Hungaroring közös szervezésében.

A program során ezúttal nem csupán a megszokott pályamotorozásra nyílt lehetőség, amely a rendőrség jóvoltából ezen a napon díjmentes volt, hanem a látogatók megismerkedhettek a Suzuki termékeivel és egyéb motorkiegészítő termékekkel, balesetmegelőzési és családi programokkal.



Felépítettek egy rendőrmotoros ügyességi pályát, szerveztek programokat a Hungaroring Motoros Akadémia vezetéstechnikai pályáján, bemutatóztak kaszkadőrök, a gyerekek pedig a kerékpáros/kisautós pályán, az alkotóműhelyben, vagy éppen a kerékcsere-szimulátor mellett fejleszthették tudásukat.

Érdekesség, hogy immár negyedik alkalommal tartottak a Hungaroringen csillagtúrát.
„A Hungaroring számára azért volt külön öröm, hogy negyedszer is vendégül láthatta a csillagtúrás csapatot, mert bár tipikusan autóversenyzésre specializálódott versenypályának tartanak minket, igyekszünk mindent megtenni a motorosokért is – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese. – Nyílt napjainkon szeretettel látjuk a motorozás szerelmeseit is, amivel nem titkolt célunk, hogy ők is biztonságos körülmények között felkészülhessenek a közutakon várható veszélyekre. Az újabb csillagtúrával arra is szerettük volna ismét felhívni a figyelmet, hogy a Hungaroring kapui nyitva állnak a motorosok előtt. Akik egyébként mind nagyon türelmesek és toleránsak – remélhetőleg nem csupán a versenypályán, hanem a közutakon is. A kulturált közlekedés napján – amelyet immár tizenegyedik alkalommal tartottak meg néhány hete – legalábbis ez derült ki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: