DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Számos modelljét frissíti 2017 nyarán a BMW

A BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es sorozat átfogó megújulása mellett a BMW 3-as sorozat gazdagabb alapfelszereltséggel és exkluzív különkiadásokkal, a BMW X1 és a BMW 2-es Gran Tourer vadonatúj benzinmotorral, a BMW 5-ös sorozat pedig új hajtáslánc-változatokkal bővül. A bajor gyártó zászlóshajója júliustól minden korábbinál szélesebb alapfelszereltséggel kényezteti ügyfeleit, miközben a BMW ConnectedDrive navigációs rendszer a BMW X5 és a BMW X6 mindegyik modelljébe beköltözik.

2017 nyarától az új BMW 5-ös sorozat minden korábbinál szélesebb motorpalettája, számos modellsorozat még tovább bővített alapfelszereltsége, valamint új világítási-, járművezérlési-, kényelmi- és járműkapcsolati funkciók fokozzák tovább a BMW portfóliójának varázsát. Júliustól az új BMW 5-ös limuzin és az új BMW 5-ös Touring motorpalettája egy négyhengeres benzinmotor képében új belépő szintű modellel bővül, miközben az elérhető erőforrások listájára egy négyhengeres és egy hathengeres dízelmotor is felkerül.

P90180341_highRes_the-new-bmw-2-series_resize



A BMW 2-es Gran Tourer és a BMW X1 motorházteteje alá a háromhengeres benzinmotor továbbfejlesztett változata is elérhetővé válik, a BMW 7-es sorozat széleskörű alapfelszereltsége intelligens vezetést támogató rendszerekkel és multifunkciós műszerfali kijelzővel bővül, a BMW X5 és a BMW X6 pedig már az alapfelszereltség részeként megkapja a BMW ConnectedDrive navigációs rendszert. A BMW 1-es sorozat, valamint a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio megújulása mellett az 1-es BMW és a 3-as BMW palettája is három-három különkiadással gazdagodik, mialatt a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring alapfelszereltsége LED-technológiás első fényszóró-párral és könnyűfém keréktárcsa-garnitúrával egészül ki. A modellsorozat legerősebb benzines és dízelüzemű modelljeinek lendületes kisugárzását júliustól minimum a Sport Line felszereltségi csomag nyomatékosítja.

A BMW iDrive operációs rendszer vadonatúj, élő csempeikonokkal dolgozó menürendszere egyre több modellsorozatban válik elérhetővé, a BMW Professional navigációs rendszer, az opcionális navigációs rendszer és a Navigation Plus navigációs rendszer opcionális extrafelszereltségeként megrendelhető nagyfelbontású központi kijelző pedig érintőképernyőként is működtethető lesz. A BMW ConnectedDrive valós idejű forgalmi információkat kínáló intelligens szolgáltatása (RTTI – Real Time Traffic Information) a BMW modellek közötti folyamatos kommunikációnak köszönhetően mostantól veszélyhelyzeti figyelmeztetésekkel egészül ki, a felszíni parkolóhelyeket kereső szolgáltatás (On-Street Parking Information) pedig további hét európai nagyvárosba érkezik meg.

P90237292_highRes_the-new-bmw-5-series_resize

Új hajtáslánc-változatok és BMW xDrive intelligens összkerékhajtás a BMW 5-ös limuzin és a BMW 5-ös Touring modellhez

Az új BMW 5-ös sorozat modellpalettája 2017 júliusától új erőforrásokkal, új hajtáslánc-változatokkal és még több összkerékhajtású motorváltozattal bővül. Az új benzines és dízelüzemű erőforrások kivétel nélkül a BMW Group legkorszerűbb motorcsaládjának tagjai, amelyek optimális bemelegedési- és hőtartási jelleg szerint, a BMW TwinPower Turbo technológia legmodernebb változatával felvértezve dolgoznak.

A felső-középkategória etalonja idén nyáron egy kétliteres, négyhengeres benzinmotor képében új belépő szintű modellt kap, amelynek erőforrása 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre és 290 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A kettős megfúvású turbófeltöltőt, a közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszert, a VALVETRONIC változó szelepvezérlést és a dupla VANOS változó vezérműtengely-állítást már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltó egészíti ki. Az új BMW 520i limuzin 7,8 másodperc alatt, míg az új BMW 520i Touring 8,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, a 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás pedig előbbi esetében 5,4 – 5,9 liter, míg utóbbinál 5,8 – 6,2 liter. A limuzin kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása 124 – 134 gramm között, a Touring esetében 132 – 141 gramm között változik (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Az új 5-ös BMW dízelüzemű portfóliója 2017 júliusában egy négyhengeres és egy hathengeres erőforrással bővül, azonnali gázreakciójukkal, intenzív teljesítmény-leadásukkal, bámulatos tolóerejükkel és kimagasló hatékonyságukkal pedig mindketten saját kategóriájuk új etalonjaként szolgálnak majd. Mindez a BMW Group vadonatúj, moduláris motorépítési szisztémájának és a legkorszerűbb BMW TwinPower Turbo technológiának köszönhető, amelynek változó turbinageometriájú turbói a többlépcsős feltöltés elve szerint dolgoznak, a Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendezés maximális nyomása pedig immáron 2 500 bar.

Az új BMW 525d limuzin és az új BMW 525d Touring meghajtásáról gondoskodó kétliteres, négyhengeres dízelmotor maximális teljesítménye 170 kW / 231 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 500 Nm. Mindkét modellt a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval kínálja ügyfeleinek a gyártó, így a limuzin 6,6, míg a Touring 6,8 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet. Átlagos 100 kilométeren az új BMW 525d limuzin 4,4 – 4,8 liter, az új BMW 525d Touring pedig 4,7 – 5,1 liter gázolajat éget el, kilométerenkénti kombinált 116 – 126 gramm, illetve 124 – 134 gramm károsanyag-kibocsátás mellett (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Az új BMW 540d xDrive limuzin és az új BMW 540d xDrive Touring a háromliteres, soros hathengeres benzinmotor 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményét és 680 Nm csúcsnyomatékát a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással egyesíti, amely egység a limuzint 4,7 másodperc alatt, míg a Touring modellt 4,9 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Az új BMW 540d xDrive limuzin átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,2 – 5,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 138 – 147 gramm / kilométer. Az új BMW 540d xDrive Touring modell esetében mindez 5,5 – 5,9 literre és 145 – 154 grammra emelkedik (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

P90255119_highRes_the-new-bmw-m550d-xd_resize

A rendkívül sportos BMW M Performance modellekkel és a BMW 530e iPerformance plug-in hibrid modellel együtt az új 5-ös BMW júliustól nem kevesebb, mint tíz motorváltozattal szolgálja ki a bajor prémiumgyártó ügyfeleit. 2017 nyarán debütál a palettán a 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres dízelmotorral felszerelt BMW M550d xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 154 gramm / km), amelynek BMW M Performance TwinPower Turbo technológiája egyszerre négy darab turbó működését koordinálja, miközben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás épített utakon és terepen egyaránt optimális tapadást, sportautós lendületet és agilis irányíthatóságot garantál.

Az első és a hátsó tengely közötti optimális teljesítmény-, illetve forgatónyomaték-elosztás opcióját 2017 júliusától az új BMW 5-ös Touring további két motorváltozata örökli meg. Az új BMW 520d xDrive Touring meghajtásáról gondoskodó kétliteres, négyhengeres dízelmotor 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményre és 400 Nm csúcsnyomaték leadására képes, amellyel a modell 7,9 másodperc alatt letudja a nulla-százas sprintet, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása pedig csupán 4,9 – 5,3 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 129 – 139 gramm. Az új BMW 530i xDrive Touring esetében a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás a kétliteres, négyhengeres benzinmotor 185 kW / 252 lóerő maximális teljesítményét és 350 Nm csúcsnyomatékát osztja el az első és a hátsó kerekek között. A végeredmény 6,3 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulás, 100 kilométerenkénti 6,5 – 7,0 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 149 – 159 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

P90258902_highRes_bmw-5-series-bmw-ind_resize

A BMW Individual részleg vadonatúj opciói az új BMW 5-ös sorozathoz

A vadonatúj hajtáslánc-változatok piaci premierjével egy időben a BMW Individual részleg BMW 5-ös sorozathoz felkínált extrafelszereltségi opciói is még tovább bővülnek. A kialakításra, anyaghasználatra és megmunkálási minőségre épülő karosszéria-kiegészítők kiváltképp exkluzív palettája vadonatúj BMW Individual karosszéria-fényezési árnyalatokkal, speciális metálfényezési lehetőségekkel és az exkluzív Frozen metálfényezésekkel gazdagodik. A BMW Individual részleg ezen felül számos Merino bőrözési opciót és a minden részletre kiterjedő, komplett finomszemcsés Merino bőrkárpitozást is elérhetővé teszi a sorozathoz, mindkettőt füstös fehér (Smoky White), halvány barna (Tartufo) és karamell (Caramel) színben. Ugyancsak újdonságként kerülnek fel az opcionális extrafelszereltségek palettájára a világosbarna (Sen Light Brown) és a selymes barna (Plum Brown) árnyalatban megrendelhető BMW Individual utastéri fabetétek, valamint a bőrborítású BMW Individual műszerfal és a fekete zongoralakk-felületű, bőrözött BMW Individual sportkormány. Sőt mi több, az új BMW 5-ös sorozathoz idén júliustól antracit árnyalatú BMW Individual alcantara tetőkárpit is elérhető lesz.

P90180617_highRes_the-new-bmw-3-series_resize

Vadonatúj háromhengeres benzinmotor a BMW 2-es Gran Tourer és a BMW X1 motorházteteje alatt

2017 júliusában a BMW 2-es Gran Tourer és a BMW X1 belépő szintű modelljét is frissíti a bajor gyártó. A háromhengeres benzinmotor továbbfejlesztett változata immáron 3 kW / 4 lóerő többlet-teljesítményre képes, a 103 kW / 140 lóerő maximális teljesítményt a BMW 218i Gran Tourer modellben és a BMW X1 sDrive18i modellben is egy hatsebességes manuális váltó továbbítja a hajtott tengely felé. A vadonatúj motor 9,4 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra a hihetetlenül tágas utastérrel felszerelt, akár hét utasnak is kényelmes helyet kínáló, sokoldalú ötajtóst, amelynek átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,5 – 5,6 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 123 – 131 gramm / km. A BMW X1 sDrive18i modell esetében az opcionális extrafelszereltség részeként a hétsebességes, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megrendelhető. A BMW X modellcsalád legkisebb tagja a motorpalettán elérhető legkisebb motorral felszerelve 9,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, 100 kilométerre vetített 5,5 – 5,6 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 121 – 124 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett (automataváltóval ez utóbbi két érték 6,1 – 6,2 literre, illetve 122 – 124 grammra módosul).

Új erőforrás a BMW X1 modellhez

2017 júliusában a BMW X modellcsalád legkisebb tagjának portfóliója a BMW X1 sDrive20i modellel bővül, amelynek motorházteteje alatt egy továbbfejlesztett négyhengeres benzinmotor dolgozik, 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítménnyel. Az erőátvitelről már az alapfelszereltség részeként a hétsebességes, duplakuplungos Steptronic automataváltó gondoskodik, amellyel a BMW X1 sDrive20i 7,6 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,5 – 5,9 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 130 – 132 gramm (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

A BMW 1-es sorozat modellpalettája exkluzív különkiadásokkal bővül

A Sport Line Shadow, M Sport Shadow és BMW M140i Edition Shadow néven debütáló vadonatúj különkiadások képében a bajor prémiumgyártó az 1-es BMW egyszerre fiatalos, megújult és sportos karakterét nyomatékosítja. A különkiadások feketére fényezett hűtőrács-keretekkel, fekete betétekkel kiegészített, LED-technológiás első fényszóró-párral és ugyancsak LED-es, sötétített hátsó lámpatestekkel emelkednek ki testvérmodelljeik közül, miközben a BMW 1-es sorozat M Sport Shadow különkiadását fekete kipufogóvégek is díszítik. A sorozatban eközben a Seaside Blue tengerkék-metál és a Sunset Orange narancsmetál karosszéria-fényezési árnyalatok is bemutatkoznak. A BMW 1-es sorozat palettáján továbbra is elérhetők maradnak a Sport Line, Urban Line és M Sport felszereltségi csomagok, a modellfrissítéssel párhuzamosan ráadásul az extrafelszereltségi portfólióra öt új keréktárcsa-garnitúra is felkerül. 2017 júliusától a bajor gyártó ügyfelei tizenhat különböző felni közül választhatnak az 1-es BMW alá – 16”-os, 17”-os és 18”-os méretben.

Megújul a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio

A BMW 2-es sorozat megújulását a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozat esetében egyaránt vadontaúj frontrész jelzi, miközben az összes modellváltozat alapfelszereltsége dupla-LED-technológiás fényszóró-párral bővül. Miközben az új BMW 2-es sorozat sportos fényszóró-mintázata a még karakteresebb frontrész dinamikus kialakítását erősíti, az opcionális extrafelszereltségek listájára az adaptív LED-technológiás első fényszóró-pár is felkerül. A minden korábbinál precízebb és korszerűbb kiállás érdekében a modell helyzetjelzői immáron hatszög-alakú ikergyűrű-motívummal világítanak. 2017 júliusától a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio még nagyobb hűtőrácsokat kap, amelyek így a modell szélességét és sportosságát hangsúlyozzák. A hűtőrácsokkal párhuzamosan az első lökhárító alsó három légbeömlője is megnő, amelyek a dinamikus kétajtós erőteljes teljesítményét hirdetik. A hátsó rész ugyancsak erőtől duzzad, az alapfelszereltség részeként kínált LED-es hátsó lámpák jellegzetes „L” alakja pedig még mélyebben benyúlik az övvonalba.

A megújult BMW 2-es sorozat utasterébe vadonatúj műszerfalat terveztek a mérnökök, hogy a műszerek még inkább a vezető köré összpontosuljanak, a belső kialakítás pedig még jobb minőséget árasszon. Az ajtók mögött minden korábbinál tágasabb, végtelenül kifinomult és elegánsan letisztult utastér várja a bajor gyártó ügyfeleit. Az exkluzív kialakítást számos innovatív részlet nyomatékosítja, így például a műszerfal magasfényű fekete felülete és új, látványos kontraszt-varrása, valamint az ajtókárpitokba épített kezelőgombok krómozott betétjei. A személyre szabhatósági lehetőségek tárházát vadonatúj szövet- és bőrkárpitok, alumíniumból vagy fából készített dekorcsíkok, illetve króm betétekkel kiegészített magasfényű fekete betétek fokozzák.

Akárcsak a BMW 2-es sorozat összes modelljéhez, úgy a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozatokhoz is elérhetők a Luxury Line, a Sport Line és az M Sport felszereltségi csomagok. A paletta csúcsáról ráadásul a BMW M Performance duó is megrendelhető, a BMW M240i és a BMW M240i xDrive modellpáros képében. A karosszéria-fényezési lehetőségek júliustól a Mediterranean Blue mediterránkék-metál, a Seaside Blue tengerkék-metál és a Sunset Orange narancsmetál árnyalatokkal gazdagodnak, a tizenhét különféle könnyűfém keréktárcsa-garnitúra pedig 16”-os, 17”-os és 18”-os méretben is elérhető.

Minden korábbinál szélesebb alapfelszereltség a BMW 3-as sorozathoz és a BMW 7-es sorozathoz, a BMW X5-höz és a BMW X6-hoz, valamint a BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer modellpároshoz

2017 júliusától a BMW számos modelljének varázsát és prémium karakterét célzottan kibővített alapfelszereltség nyomatékosítja. Mint ilyen, a BMW 7-es sorozat exkluzív vezetési élményét idén nyártól multifunkciós műszerfali kijelző fokozza: a kormánykerék mögött elhelyezett fekete hátterű, teljes mértékben digitális, színes TFT kijelző az aktuális vezetési szituáció preferenciái szerint közli az információkat (a BMW M760Li xDrive modellhez hasonlóan). A digitális műszerfali kijelzőn megjelenő tartalom, színséma és grafika a vezetési élménykapcsolóval aktiválható vezetési üzemmódokkal párhuzamosan változik. Az 7-es BMW alapfelszereltsége eközben újabb vezetést támogató rendszerekkel gazdagodik, a tolatókamerát, a Driving Assistant csomagot és a parkolóasszisztenst (Parking Assistant) így idén nyártól már a BMW 7-es sorozat összes modelljébe beszereli a bajor gyártó (a BMW M760Li xDrive modellhez hasonlóan). A BMW 750i és a BMW 750d modellek ráadásul az első sor mindkét helyén masszázs funkcióval kiegészített komfortülést kapnak.

A BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring széleskörű alapfelszereltsége idén nyártól LED-technológiás első fényszóró-párral, LED-es ködlámpával és könnyűfém keréktárcsa-garnitúrával bővül. A modellsorozat legerősebb benzines és dízelüzemű modelljeinek lendületes kisugárzását eközben júliustól minimum a Sport Line felszereltségi csomag nyomatékosítja. A BMW X5 és a BMW X6 már az alapfelszereltség részeként megkapja a BMW ConnectedDrive navigációs rendszert, amely a BMW X5 esetében sportkormánnyal is kiegészül. A BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer alapfelszereltségéhez a multifunkciós kormánykerék, az első utasülés ISOFIX gyerekülés-rögzítési pontjai, valamint a többek között okostelefon-kapcsolódást és online hálózat-elérést biztosító BMW ConnectedDrive szolgáltatás-csomag is csatlakozik. 2017 júliusától az Advantage, Sport Line, xLine és M Sport felszereltségi csomagokkal ellátott BMW X1 modellek esetében már az automata csomagtérajtó-működtetés is az alapfelszereltség része lesz.

P90258975_highRes_the-new-bmw-5-series_resize

Három különkiadás a BMW 3-as sorozat palettáján

2017 júliusától három vadonatúj különkiadás fokozza tovább a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring személyre szabhatóságát. A Sport Line Shadow, Luxury Line Purity és M Sport Shadow néven érkező különkiadásokhoz elérhető exkluzív felszereltségi arzenál a bajor gyártó minden ügyfelének megadja a lehetőséget arra, hogy még inkább előtérbe helyezze a középkategória két rendkívül sikeres modelljének sportos vezetési élményét és prémium kisugárzását. A különkiadások a BMW 3-as sorozat jelenleg elérhető összes felszereltségi csomagjával és mindegyik hajtáslánc-kombinációjával megrendelhetők.

A vadonatúj Sport Line Shadow különkiadás karosszéria-kiegészítői, utastéri elemei és felszereltségi opciói a BMW legendásan sportos vezetési élményét tükrözik, miközben a Luxury Line Purity különkiadás megrendelésével a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring vezetői a prémium minőség, az exkluzív opciók és a hamisítatlan egyediség iránt érzett szenvedélyüket hagyják kibontakozni. Az M Sport Shadow különkiadást a maximális teljesítmény és a legdinamikusabb sebesség élteti, az opcionális extrafelszereltség részeként ráadásul BMW M sport futóművel, BMW M aerodinamikai csomaggal, 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúrával, bőr borítású BMW M sportkormánnyal, antracit tetőkárpittal, BMW M küszöblécekkel és SPORT+ vezetési üzemmóddal kiegészített vezetési élménykapcsolóval felszerelve.

P90219133_highRes_navigation-system-pr_resize

A BMW iDrive operációs rendszer élő csempeikonokkal dolgozó menürendszerét és érintőképernyőjét a bajor gyártó egyre több modellsorozata örökli meg

A BMW iDrive operációs rendszer vadonatúj, élő csempeikonokkal dolgozó menüelrendezése nem csupán korszerű kialakítást, de végtelenül könnyed, intuitív működtetést is garantál. 2017 júliusától a vadonatúj menüelrendezés és a központi kijelző érintés-érzékeny funkciója a BMW 1-es sorozat, a BMW 2-es sorozat és a BMW 3-as sorozat, a BMW X1, a BMW X5 és a BMW X6, valamint a BMW M2, a BMW M3, a BMW X5 M és a BMW X6 M opcionális extrafelszereltségi palettájára is felkerül. A két forradalmi innováció a BMW 4-es sorozat egyes modellváltozataihoz is elérhető.

A BMW iDrive operációs rendszer menüje egyszerre hat darab, vízszintesen elrendezett csempeikont jelenít meg, a képernyő két oldalán arányosan elosztva. A BMW ügyfele az ikonok sorrendjén tetszés szerint változtathat. A csempeikonok mindegyike élő grafikákkal dolgozik, a felhasználónak így egyik menüpontba sem kell belépnie ahhoz, hogy a folyamatosan frissülő legfontosabb tartalmakat lássa. A szórakoztató funkciókat aktiváló csempén eszerint például az éppen hallgatott zeneszám címe és előadója, vagy a beállított rádióállomás adatai jelennek meg, miközben a navigációs rendszer ikonján ezzel párhuzamosan a térkép aktuális részlete és a jármű pillanatnyi pozíciója frissül.

2017 júliusától a BMW összes újonnan átadott modellje BMW ConnectedDrive szolgáltatás-csomaggal érkezik

A széleskörű újítások piaci premierjével párhuzamosan a bajor prémiumgyártó az intelligens járműkapcsolatok terén elfoglalt abszolút piacvezető pozícióját is még tovább erősíti: 2017 júliusától a BMW összes modelljének alapfelszereltsége a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-csomaggal bővül, amely többek között okostelefon-kapcsolódást és online hálózat-elérést tesz lehetővé, internet-alapú információ-szolgáltatással és megannyi kommunikációs szolgáltatással.

P90246410_highRes_rtti-on-street-parki_resize

Veszélyhelyzeti figyelmeztetésekkel kiegészített valós idejű forgalmi információk és még tovább terjeszkedő felszíni parkolási információk

A BMW ConnectedDrive szolgáltatás-csomag opcionális extrafelszereltségeként elérhető valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) színes útvonalakkal mutatják a térképen az autópályás torlódásokat és a forgalmi dugókat, miközben az elérhető „menekülőutakat” is felajánlják, a belvárosokban pedig az egyirányú utcákat is jelzik. Az intelligens és rendkívül gyors hálózatnak köszönhetően ezen forgalmi információk azonnal, valós időben jelennek meg a BMW modellek navigációs rendszerének térképén. 2017 júliusától a szolgáltatás kiegészítő funkciói közé a veszélyhelyzeti figyelmeztetés is felkerül, amelyhez a technológia a forgalomban lévő BMW modellek szenzorjait és a gépkocsik közötti folyamatos kommunikációt használja fel. A rendszer a több millió szenzor részletesen elemzett adatait egy közös hálózatban tárolja és az ügyfelek számára éppen releváns információkat folyamatosan mutatja, a felhasználók így a tervezett útvonalukat érintő balesetekről, torlódásokról, sűrű ködről vagy esőfüggönyről valós időben értesülhetnek. A valós idejű forgalmi információk (RTTI) innovatív veszélyhelyzeti figyelmeztetései idén nyártól nem csupán az újonnan üzembe helyezett BMW modellekhez, de a 2013-tól forgalomba helyezett összes új BMW gépkocsikhoz elérhetővé válnak.

A fennakadásmentes közlekedést elősegítő valós idejű forgalmi információk mellett a BMW ConnectedDrive célzott parkolóhely-kereső funkciót is kínál a bajor gyártó ügyfeleinek. Az összes újonnan üzembe helyezett BMW modellhez elérhető felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás (On-Street Parking Information) a forgalomban lévő BMW modellek szenzorjait használja fel ahhoz, hogy felbecsülje a navigációs rendszerbe táplált úti cél környékén fellelhető felszíni parkolóhelyek számát, amelyeket a navigációs rendszer térképén valós időben mutat. A szolgáltatás egyre több metropoliszba érkezik meg, 2017 júliusában például Ausztria négy és Hollandia három városa is csatlakozik a hálózathoz (Bécs, Graz, Innsbruck és Salzburg, valamint Amszterdam, Rotterdam és Utrecht).

A BMW új modelljei 2017 nyarától*

BMW 5-ös limuzin

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW 520i limuzin

135 / 184

5,4 – 5,9

124 – 134

BMW 525d limuzin

170 / 231

4,4 – 4,8

116 – 126

BMW 540d xDrive limuzin

235 / 320

5,2 – 5,6

138 - 147

BMW M550d xDrive limuzin

294 / 400

5,9

154

 

 

 

 

BMW 5-ös Touring

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW 520i Touring

135 / 184

5,8 – 6,2

132 – 141

BMW 530i xDrive Touring

185 / 252

6,5 – 7,0

149 – 159

BMW 520d xDrive Touring

140 / 190

4,9 – 5,3

129 – 139

BMW 525d Touring

170 / 231

4,7 – 5,1

124 – 134

BMW 540d xDrive Touring

235 / 320

5,5 – 5,9

145 - 154

 

 

 

 

BMW X1

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW X1 sDrive20i

141 / 192

5,5 – 5,9

130 – 132

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: