DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Schwarzenegger nyomában - Egy Jaguar motorházán főztek csokoládét!

Arnold Schwarzenegger, korábban szendvicset sütött saját tankján. Az ötletet megirigyelték a balatoni turisztikai szakemberek és egy autó motorházán próbáltak csokis tortát készíteni.

Az eseményen elhangzott: a tegnap befejeződött Nyitott Balaton akció (április 28.-május 14.) keretében megvalósult 128 rendezvényen, mintegy húszezer ember vett részt. Az akcióhoz 130 étterem, pincészet és cukrászda is csatlakozott, amelyek kedvezményesen kínálták egyes ételeiket, édességeiket. Ezek közül egyet, most az autó motorházán is elkészítettek.

Schwarzenegger akciójáról készült videót:

A balatoni csokitortához egy 30 milliós Jaguar motorháztetőjén melegítették az öntetet. A sütit nem véletlenül készítették egy luxusautó bevonásával. Az akcióval azt akarták reprezentálni, hogy a rossz idő ellenére is érdemes a Balatonra jönni, hiszen a tavaszi, minőségi turizmus motorja a Balaton. A hűvös idő ellenére is számos értékes program, szálloda, kiváló étterem, cukrászda várja a vendégeket – mondta Semsei Sándor, a a Magyar TDM Szövetség elnöke. Joós Adél, az akciónak helyszínt adó Hunguest Hotel Bál Resort igazgatója elmondta: a Balaton környéki (wellness) szállodák szemléletének meg kell újulnia. A fiatalokat nem annyira vonzza a a klasszikus wellness-csomag,  más attrakciók kellenek nekik. Számukra a wellness az egészséges életforma újszerű megközelítése, amelyben nagy hangsúlyt kap az élet élvezete is. A fő cél a test, a lélek és a szellem egyensúlyának megteremtése, az egység kialakítása. Szerinte a szállodáknak nyitottabbá kell válniuk a vendégekre, hogy ők is nyitottabbá váljanak a világra.

szabo-gyozo



Patakfalvi Andrea, cake designer hozzátette: a Balaton partján már sok jó étterem, cukrászda létezik, de csak kevés vendéglátóegységben figyelnek oda a különböző ételallergiáktól szenvedő turistákra. A Balatonnak ebből a szempontból még fejlesztenie kell kínálatát.

Szabó Győző, színművész is jelen volt az eseményen, aki segített elkészíteni a Jaguar motorháztetőjén az ételallergiás vendégeknek szánt édességet. Mint mondta: ma már nem csak az éttermi kínálat színes a Balatonon, de a kulturális élet is. Csak a Kultkikötő szervezéseben, 60 olyan színházi esemény lesz a déli parton, amely a klasszikus kőszínházak előadásaival is vetekszik.

Jagsoma

Éskovács Péter, a Nyitott Balaton (április 28.-május 14.) akció sajtófőnöke elmondta azt is, hogy az összefogásnak köszönhetően, az utóbbi napokban is többezren voltak a balatoni rendezvényeken. A többség autóval érkezett a Balatonra. A vasárnap befejeződött 128 Balaton körüli eseményhez 130 étterem és 160 szállás csatlakozott! A helyszíneket sokan hajókkal és autóval közelítették meg.

Mint mondta: valószínűleg nyáron is az autóké és a hajóké lesz a  kulcsszerep.  A hajókon és a kikötőkben is lesznek olyan kulináris, zenés- és gyerekprogramok, amelyek miatt érdemes lehet autóba, vagy  vízre szállniuk a turistáknak. Ezek közül kiemelkedik a BAHART - Nemzeti Regatta  versenye, amelyet Siófokon június 10. és 11-én rendeznek meg. Az esemény  több lesz, mint egyszerű hajós verseny. Igazi parti fesztivált szerveznek, koncertekkel, kirakodó vásárral, gyermek programokkal és főzőversennyel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: