DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Nagy sikert arattak a történelmi járművek a Balatonon

A BMW Group Magyarország immár harmadik alkalommal kiemelt partnerként jelent meg a hagyományteremtő eseményen, mely Magyarországon egyedüliként a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/ Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) nemzetközi elismerését is magáénak tudhatja.

Az idei rendezvényen a BMW Group a MINI-t állította középpontba, tisztelegve a Mini 1967-es Monte-Carlo Rally győzelmének ötvenedik évfordulója előtt. Számos klasszikus Mini modell mellett a legújabb John Cooper Works kínálat is megjelent a füredi promenádon, képviselve a gazdag és dicső márkatörténelmet, valamint mutatva azt a folytonosságot a sportsikerekben, mely a MINI-t mindig is jellemezte. Itt találkozhatott a hazai közönség először a MINI John Cooper Works Countryman modellel, mely a napokban jelent meg a nemzetközi piacokon is.

P90259118_highRes_iv-balatonfuered-con



A szépségverseny az autók mellett a divatról is szólt, így a nagyközönség több olyan különleges bemutatót is megtekinthetett, melyen Zoób Kati divattervező külön az alkalomhoz kreált kollekcióit mutatták be a napfényes Balatonparton. Az egyik kollekciót épp a MINI márka ihlette, így a képzeletbeli kifutóként a klasszikus és a jelenlegi autók között vonultak be a MINI-s motívumú ruhákat viselő modellek.

P90259117_highRes_iv-balatonfuered-con

Természetesen a BMW nóvumai is fontos szerepet kaptak, az új modellek közül szintén Balatonfüreden láthatta először a hazai közönség a BMW 12-hengeres csúcsodelljét, a 610 lóerős M760Li-t, valamint a vadonatúj BMW 530e plug-in-hibrid modellt, amely akár 50 km megtételére is képes elektromos üzemmódban. Ugyanitt mutatkozott be a 4-es sorozat megújult Coupé-ja is. Az idei évben a Tagore sétányon a BMW Motorrad is képviselte magát a legújabb motorkerékpárokkal, köztük a szintén először itt látható BMW R nineT Urban G/S kétkerekűvel.

P90259115_highRes_iv-balatonfuered-con

A 6 tagú szakmai zsűri hosszas eszmecsere után a kiállítás fődíját egy 1934-es Chrysler Airflow modellnek ítélte, Balatonfüred városának különdíját egy nemrég restaurált 1936-os BMW 315 Roadster érdemelte ki, míg a BMW Group Magyarország különdíjasa egy 1954-es évjáratú Chevrolet Corvette lett. Az esemény gálavacsoráján Zoób Kati, a Concours d’Elegance fővédnöke, egyik alapítója, a Bátor Tábor nagyköveteként a súlyos betegséggel élő gyermekek és családok megsegítésére hívta fel a figyelmet, így az összegyűlt felajánlások a Bátor Tábor Alapítvány programjában résztvevőket segítik majd.

P90259114_highRes_iv-balatonfuered-con

„Negyedik éve rendezzük meg a Balatonfüred Concours d’Elegance eseményt, mely mind a nagyközönség, mind a résztvevők, mind a sajtó képviselői szerint is egyre színvonalasabb, érdekesebb. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a FIVA egyetlen olyan magyar rendezvénye vagyunk, melyet nemzetközi szinten is jegyeznek, így egy szigorú FIVA szabályrendszert is sikerrel teljesítünk. A BMW Group Magyarország olyan kiemelt támogatónk, akit inkább partnernek nevezünk, hiszen nem csak a lebonyolításban, hanem az esemény teljes kialakításában, koncepciójában is közösen dolgoztunk” – mondta el Valker Viktor a Balatonfüred Concours d’Elegance alapítója, főszervezője az ünnepélyes díjátadás alkalmával.

P90259113_highRes_iv-balatonfuered-con

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: