DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Idén is lesz autós szépségverseny Balatonfüreden

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a stílus és hagyomány autós szépségversenyét Balatonfüreden.

A divat, a stílus és az autózás történelmi pillanatait egyfajta gördülő kiállításként bemutató Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvényt már negyedik alkalommal rendezik meg a füredi Tagore sétányon, mely esemény az elmúlt évek során valódi hagyományt teremtett Magyarországon is. A BMW Group Magyarország idén is kiemelt partnere az eseménynek, melyet már harmadik éve folyamatosan támogat. Míg 2016-ban a BMW a márka fennállásának századik évfordulóját ünnepelte, így Balatonfüredere is három klasszikusát hozta el, idén májusban a BMW mellett a MINI kap kiemelt figyelmet, és a klasszikus darabokhoz illeszkedve, az idén 50 éves Monte-Carlo rally győzelmet ünneplő John Cooper Works modelleket helyezi a középpontba.

iv-balatonfuered-con



A szervezők több mint 50 különleges autócsodát várnak a balatonfüredi promenádra 2017. május 5-7. között, hogy a Concours d’Elegance keretében valódi ritkaságnak számító járművekben gyönyörködjön az értő közönség. A szakmai zsűri idén is négy kategóriában díjazza majd a felvonuló autó és motorkerékpár különlegességeket, így veterán, vintage, classic és youngtimer modelleknek ítélik oda a trófeákat.

2016-ban a III. Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvény különleges rangot is kapott, az UNESCO elismerte és patronálásáról biztosította a tavaly 50 éves FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) műszaki kulturális örökségvédelem terén kifejtett fáradhatatlan tevékenységét. Az idei évben is a FIVA fémjelzi az eseményt, melyre minden eddiginél több résztvevő érkezik külföldről is. A kiállított autók között felbukkanak a harmincas és negyvenes évek sportautói vagy éppen a nyolcvanas évek filmsorozatának ikonikus autócsodája, de főszerepet a BMW és a MINI klasszikus és mai modelljeinek legnyűgöző palettája kapnak majd. Szintén megtekinthető lesz több klasszikus Rolls-Royce luxuslimuzin is, melyekhez idén felsorakoznak a legújabb Dawn és Ghost modellek.

„Hagyományt teremteni Balatonfüreden a Concours d’Elegance rendezvénnyel egy nagy álom része volt, melyet Balatonfüred városának vezetése és mi magunk közös célként tűztünk ki évekkel ezelőtt. Az elmúlt négy év sikere bebizonyította, hogy színes és színvonalas programot érdemes és kell is szervezni Balatonfüredre. Egészen biztosan vagyunk abban, hogy az idei kiállítás, az autó és divatbemutatók, illetve a hétvége köré szervezett teljes programkínálat ismét elnyeri a nagyérdemű közönség tetszését” – mondta el Zoób Kati divattervező, az esemény fővédnöke.

„A BMW Group Magyarország immár három éve kiemelt partnere a Balatonfüred Concours d’Elegance-nak, azt a fajta hagyománytiszteletet, stílust és életérzést, amit a márkáink képviselnek, sikerrel tudjuk megjeleníteni a füredi hétvége alkalmával. Idén a MINI márka áll majd a középpontban, az 1967-es Monte-Carlo Rally 50 éves évfordulója jó alkalmat kínált, hogy a klasszikusok mellett, a legújabb MINI John Cooper Works modelleket is bemutathassuk. A 3-ajtós, a Cabrio, valamint a Clubman JCW autóink mellett, a hazai közönség itt találkozhat először a MINI John Cooper Works Countryman kivitelével is, mely 231 lóerős sportverziójával valódi egyéniség a prémium kompakt SAC/SUV szegmensben. Szintén az idei évtől bemutatjuk a BMW Motorrad friss palettáját is Balatonfüreden, a BMW R nineT Urban G/S modellt itt láthatja először a közönség Magyarországon” – mondta el Salgó András, a BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: