DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Akkor és Most Jármű Expo: megelevenedik a múlt Esztergomban

Esztergom, 2017. április 29. – Lenyűgöző oldtimerek és a modern autógyártás legújabb modelljei mutatkoznak be a Nagy-Duna sétányon ezen a hétvégén. A tavalyi sikeres eseményt követően, második alkalommal rendezik meg az Akkor és Most Jármű Expót Esztergomban. A kiállítás névadó szponzora idén a Magyar Suzuki Zrt. A hazai közönség a rendezvényen csodálhatja meg először a Genfi Autószalonon nagy sikert arató, új generációs Suzuki Swift-et.

Egész hétvégén ingyenesen látogatható az Akkor és Most Jármű Expo, ahol az autóipar múltja és jelene találkozik egymással. Az Esztergom városa és a Neuzer Kft. által 2016-ban életre hívott járműkiállítást idén a Magyar Suzuki Zrt. névadó szponzorként is támogatja. A szombati ünnepélyes megnyitón Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a tradíciók és a múlt tiszteletét méltatta. Az esemény szervezői a színes programok mellett a hagyományok ápolását, az értékek megőrzését és azok fenntartását is hangsúlyozni kívánják.

A járműgyártás historikus kincseit és a legmodernebb közlekedési eszközöket felvonultató kiállításon sok más érdekesség mellett megtekinthető például egy valódi luxus életérzést közvetítő Lincoln Mark IV modell, egy mindenkiben nosztalgikus emlékeket idéző Trabant 600 1 speciál, valamint egy ikonikus Lada rendőrautó is. Az autóipari evolúció legmodernebb képviselője a 2017-es újratervezett Suzuki Swift is itt mutatkozik be a nagyközönségnek. A vadonatúj modell örökölte a Swift népszerű, karakteres stílusát, míg megújított elemeivel új, innovatív autóipari irányt képvisel.



„Nagy lelkesedéssel csatlakoztunk másodjára, immáron névadó szponzorként ehhez a nagyszerű rendezvényhez. Az Akkor és Most Jármű Expo tavaly hagyományteremtő jelleggel indult útjára, és elmondhatjuk, hogy egyedülálló attrakciója a térségnek. A tradíció, a helyi közösségekkel történő együttműködés jelentős szerepet tölt be a Magyar Suzuki Zrt. mindennapjaiban, az esztergomi gyár pedig 26. éve a régió életének meghatározó szereplője. Büszkeséggel tölt el, hogy nemrég gördült ki esztergomi gyárunkból a 3 milliomodik magyar gyártású Suzuki. Úgy gondolom, hogy ez az impozáns adat meghatározó mérföldkövet jelent a Magyar Suzuki dolgozói, a régió és az egész ország számára” – mondta az esemény megnyitóján Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője.

Az expo másnapján, április 30-án, napnyugta után kerül sor a vízi parádéra, ahol hangulatosan kivilágított, egyedileg megtervezett lampionos vízi alkalmatosságok úsznak le az esti Kis-Dunán. A Magyar Suzuki Zrt. látványos installációval készül a felvonulásra, amelyet az esztergomi gyár egyik dolgozójának az ötlete alapján valósítottak meg.

A Nagy-Duna sétányon a jármű expo és a lampionos felvonulás mellett változatos koncertek és programok várják az érdeklődőket május 1-ig. Részletes program és bővebb tájékoztatás: https://jarmukiallitasesztergom.hu/

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: