DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Munkában a Ford első hibrid rendőrautója!

A Ford továbbra is vezető szerepre tör az elektromos hajtású autók globális piacán. A vállalat ma bemutatta második modelljét abból a 13 új elektromos autóból, amelyekkel a következő öt év során készül piacra lépni.

Az iparág legelső hibrid hajtású rendőrautója, a vadonatúj Ford Police Responder Hybrid Sedan is annak a 4,5 milliárd dolláros befektetésnek köszönhetően született, amelynek célja, hogy a Ford sokoldalúbb, megfizethetőbb és élvezetesebben vezethető – valamint takarékosabb – elektromos hajtású autókat kínálhasson vásárlóinak. Mindez szerves része a Ford azon törekvésének, hogy autóipari és mobilitási vállalattá fejlődjön, vezető szerepet töltve be az önvezető járművek és az új mobilitási megoldások területén.

„Új generációs modelljeink elektromos hajtásúak lesznek – ez fenntarthatósági törekvéseink alaptétele,” nyilatkozta Joe Hinrichs, a Ford amerikai részlegének elnöke. „Azzal, hogy vezető szereplővé válunk az elektromos autók piacán, nemcsak jobb autókat, teherautókat és SUV-kat kínálhatunk vásárlóinknak, hanem a környezet és a társadalom javát is szolgáljuk.”

A Los Angeles és New York utcáin most bemutatkozó vadonatúj Ford Police Responder Hybrid Sedan az iparág első hibrid hajtású rendőrautója. A Ford emellett további terveiről is beszámolt:

További új hibrid járőrkocsik az észak-amerikai rendőri testületek számára

Egy vadonatúj, 2020-ban érkező, tisztán elektromos hajtású, kisméretű SUV-t, amelynek hatótávolsága legalább 480 kilométer lesz. Az autó Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is kapható lesz. A hatótávolság tényleges értéke változhat. Az EPA által véglegesített adatok még nem állnak rendelkezésre.

ford-hibrid-rendorauto-2017-los-angeles-2



Hibrid hajtású önvezető autó a mobilitási szolgáltatók részére; Észak-Amerikában 2021-től

Az eladási listákat vezető F-150 pickup hibrid változata 2020-ban érkezik; az autót Észak-Amerika és a Közel-Kelet piacain forgalmazzák majd. Az F-150 Hybrid komoly vontatási és szállítási kapacitást kínál, és mobil generátorként működve elég erős lesz ahhoz, hogy árammal lásson el egy munkaterületet

A legendás Mustang hibrid hajtású változata egy V8-as teljesítményét kínálja – emellett pedig még annál is nagyobb forgatónyomatékot az alacsony fordulatszám-tartományban. A Mustang Hybrid 2020-ban mutatkozik be Észak-Amerikában

A Transit Custom plug-in hibrid 2019-ben jelenik meg az európai piacon; az autót arra tervezik, hogy a vállalkozók még a legzsúfoltabb nagyvárosi forgalomban is alacsony üzemeltetési költséggel használhassák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: