DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Történelmi innovációk új megközelítésből

A bajor gyártó a világ legnagyobb klasszikusjármű-expójának idei felvonására az 1936 és 1995 között eltelt csaknem hat évtized legmeghatározóbb járműtechnológiai innovációival készül. A kiállítás esszenciáját 2017-ben a BMW 7-es sorozat negyvenéves története, valamint a tizenkét hengeres benzinmotor kifejlesztésének és a BMW Z1 roadster nemzetközi premierjének harmincadik évfordulója adja.

2017. április 5-9. között a Techno Classica kiállítás látogatóit a történelmi autók és a legendás motorkerékpárok világának páratlan sokszínűsége várja az esseni vásárcsarnok épületegyüttesében. A világ legnagyobb klasszikusjármű-expójának idei felvonására a BMW Group Classic vadonatúj perspektívákkal készül, a vállalatcsoport százéves fennállásának jubileumi mérföldkövei ugyanis nem csupán egy új csarnokban, de egytől egyig korhű homlokzat mögött gurulnak majd reflektorfénybe. A bajor gyártó 2017-ben „Az innováció bennünk él” mottó alatt („Our DNA: Innovation”) tizenkét történelmi járművel meséli el 1936 és 1995 közötti történetét és mutatja be az elmúlt évtizedek meghatározó járműtechnológiai újításait. A BMW Group Classic a BMW 7-es sorozat negyvenéves történetébe és a tizenkét hengeres benzinmotor harminc évvel ezelőtti premierjéhez kalauzolja vissza a rajongókat.

bmw-techno-classic-2017-08



Az esseni vásárcsarnok felújítási munkálatai miatt a bajor gyártó klasszikus járművekkel foglalkozó részlege idén a 14-es csarnokba költözik be, amelyet a látogatók a komplexum keleti bejáratának szomszédságában találnak. A csarnok külső oldalán óriásplakátok mutatják majd a BMW Group Classic müncheni központjának épületét és a vállalatcsoport négy prémiummárkájának ritka kincseit.

A luxus színvonalú vezetés élményének negyvenéves története

A 2017-es Techno Classica kiállításon a bajor gyártó a BMW 7-es sorozat megszületésének negyvenedik évfordulóját állítja a középpontba. A BMW palettáján 1977-ig az úgynevezett „Grand Series” modellcsalád jelentette a sportosság és a luxus színvonalú menetkomfort egységét, a mai napig használt típusjelzés pedig már akkor is a BMW portfóliójának abszolút csúcsát jelentette. A 7-es BMW ma már a hatodik modellgenerációjánál tart, a paletta trónján kínálva fel a vezetés színtiszta élményét, illetve az exkluzivitás és az innováció hamisítatlan kettősét.

bmw-techno-classic-2017-03

A világ legnagyobb klasszikusjármű-expójának idei felvonására a BMW Group Classic a BMW 7-es sorozat hét történelmi mérföldkövét is kigurítja, így többek között a Karl Lagerfeld divattervező által újraálmodott második generációt, A holnap markában címet viselő 1997-es James Bond-film négykerekű főszereplőjét, a tizenhat hengeres benzinmotorral szerelt prototípust és a paletta aktuális csúcsát, a BMW M760Li xDrive modellt is.

Az első tizenkét hengeres benzinmotor harminc évvel ezelőtti világpremierje

A BMW történetének egyik legszenzációsabb innovációja, amely vadonatúj irányzatot indított el, minden kétséget kizáróan a BMW 7-es sorozat második modellgenerációjának motorterében kapott helyet: az 1987-ben bemutatott BMW 750i volt a háború utáni Németországban gyártott első olyan autómodell, amelynek orrába tizenkét hengeres benzinmotort szereltek. Az 5.0 liter hengerűrtartalomból kinyert 300 lóerő maximális teljesítmény már az első pillanatban rabul ejtette a rajongókat, miközben a letaglózó erővel bíró benzinmotor végtelenül sima járáskultúrája szerényen nyomatékosította a BMW luxus szegmensen belül elfoglalt vezető pozícióját.

bmw-techno-classic-2017-06

A tizenkét hengeres benzinmotor mind a mai napig az erőforrások csúcsát jelenti, amely a tökéletes belső hatékonyság és az abszolút presztízs szimbóluma. Pontosan harminc évvel a forradalmi technológia piaci debütálása után, a tizenkét hengeres benzinmotor legmodernebb változata a vérpezsdítő sportosság, a tökéletes hétköznapi használhatóság és a fejedelmi menetkomfort hármas egységével ruházza fel az aktuális 7-es sorozat csúcsát. A BMW M760Li xDrive modell motorházteteje alá szerelt 6.6 literes, V12-es erőforrás 448 kW / 610 lóerő maximális teljesítményre képes, amely 3,7 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra a BMW 7-es sorozat BMW M Performance modelljét (100 kilométerre vetített 12,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 294 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett).

Harminc éve érkezett: a BMW Z1 roadster

Az 1987-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a bajor gyártó a tizenkét hengeres benzinmotorral szerelt BMW 750i mellett a vadonatúj BMW Z1 roadstert is leleplezte. A küszöbbe süllyedő ajtókkal, acél vázszerkezettel és műanyag karosszériaelemekkel felszerelt középmotoros kétüléses a BMW Technik GmbH kézjegyét viselte. A BMW technológiai innovációkért felelős kutatás-fejlesztési részlege eleinte kísérleti projektként mutatta be a BMW Z1 modellt, amellyel a legendás BMW 507 után keletkezett kategóriaűrt kívánták betölteni.

bmw-techno-classic-2017-05

Az ikonikus roadstert már az autószalonon hatalmas lelkesedés fogadta, a gyár tesztpilótái pedig semmiféle kivetnivalót nem találtak a forradalmi dizájn-megoldások mögött megbúvó technológia sorozatgyártásában. A BMW 1988 és 1991 között mintegy nyolcezer darab vadonatúj BMW Z1 modellt adott át ügyfeleinek, egytől egyig a 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotorral, kiváló minőségű futóművel és tökéletes arányú tengelyterhelés-elosztással, amelyek együtt rendkívül agilis vezetési élménnyel ajándékozták meg tulajdonosaikat. A közel három évtizede legyártott példányok mindegyike ma már értékes gyűjtői darabnak számít.

Motorsport-jubileum: idén negyvenéves a BMW tehetséggondozó programja

bmw-techno-classic-2017-09

2017-ben a BMW Group motorsport-részlege is történelmi mérföldkőhöz érkezett. A bajor gyártó 1977-ben, BMW Junior Team néven indította útjára tehetséggondozó programját, amelynek megünnepléseként a BMW Group Classic a 2017-es Techno Classica kiállításra egy olyan BMW 320 versenyautót is kigurít, amelyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) „Group 5” szabályrendszere szerint alakítottak át.

bmw-techno-classic-2017-10

A BMW Junior Team felállításával a BMW Motorsport GmbH úttörőként kezdte meg a fiatal tehetségek felkarolását, képzését és támogatását. A csapat első három tagja a svájci Marc Surer, a német Manfred Winkelhock és az egyesült államokbeli Eddie Cheever volt. Napjainkban a BMW tehetséggondozó programja már egészen kimagasló versenyzői karriereket indít el, hiszen Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Marco Wittmann és Martin Tomczyk is a bajor gyártó színeiben szerezte kezdeti rutinját.

bmw-techno-classic-2017-01

Essenben ráadásul a MINI leglátványosabb motorsport-győzelme is jubileumát ünnepli, Rauno Aaltonen ugyanis kereken fél évszázaddal ezelőtt aratott fényes diadalt a Monte Carlo Ralin. 1967 januárjában a finn raliprofesszor bravúros hajrával száguldott át a monacói célvonalon a Mini Cooper S volánjánál, az 1964-es és az 1965-ös győzelmek megkoronázásaként így a brit kisautó örökre beírta magát a motorsport történelemkönyvébe és az autórajongók szívébe. Ez volt a harmadik alkalom, amikor a Mini legyőzte jóval erősebb motorral szerelt ellenfeleit.

Rajongók mesélnek autókról, restaurálásról és felejthetetlen történetekről

A 2017-ben ünnepelt megannyi évforduló mellett a BMW Group Classic a 2017-es Techno Classica kiállítás színpadán a BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad múltjának számos egyedi különlegességét is bemutatja. Az Essenbe látogató ikonikus járművek sokszínűsége azonban jórészt a BMW és a Mini rajongói klubjainak is köszönhető, amelyeknek tagjai kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy az expó vendégei egy lélegzetelállítóan változatos történelmi palettában gyönyörködhessenek.

bmw-techno-classic-2017-02

Szenvedélyük, márkahűségük és szaktudásuk hiteles márkanagykövetekké emeli eme rajongói klubok képviselőit. A BMW és a Mini fanklubjainak tagjai példaként szolgálnak az értékes négykerekű kincsek megóvása iránti elköteleződésre, akik az összes érdeklődőt segítőkész szaktudással fogadják. A legrégebbi „motorosok” tele vannak izgalmas történetekkel a legendák felkutatásáról, restaurálásáról és vezetési élményéről, és ezekből a 2017-es Techno Classica kiállítás látogatói is ízelítőt kaphatnak a „Klubtörténetek” címszó alatt életre hívott kötetlen beszélgetéseken („Club Stories”). A márkanagykövetek szenvedélyes történeteit a klasszikus autókat övező különleges birtoklási- és vezetési élmény hangulata járja át.

A BMW Group Classic a 2017-es Concorso d’Eleganza Villa d’Este programsorozatát is bejelenti

A BMW Group Classic az esseni épületegyüttes 14-es csarnokába kilátogató vendégeknek a nemzetközi klasszikusautó-szcéna soron következő fénypontjába is idő előtti bepillantást enged. Idén a Concorso d’Eleganza Villa d’Este ismét az észak-olaszországi Comói-tó partján gyűjti egy csokorba a kiváltképp értékes klasszikus autókat és motorkerékpárokat, a 2017. május 26-28. között megrendezett legendás eseménynek pedig ezúttal is a Villa d’Este és a Villa Erba luxusszállodák festői környezete ad otthont.

Idén a klasszikus autók és a legendás motorkerékpárok történelmének kezdetét a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó köti össze a modern kor innovációival („Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records”), a „Koncepcióautók és prototípusok” kategóriában ugyanis a jelen és a jövő járműtechnológiai vívmányai gurulnak majd egymás mellé („Concept Cars and Prototypes”). A történelmi autócsodák nyolc, míg a klasszikus kétkerekűek öt különböző kategóriában versenyeznek a szakmai zsűri és a közönség kegyeiért. Sőt mi több, az idei felvonásra a szervezők egy legendás motorkerékpárokat felvonultató, rendhagyó kiállítással is készülnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: