DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Okos csomagolásban kapjuk az új Suzuki Swiftet

Az új Swift megtestesíti az autóipari evolúciót és legfőbb célja a vezető inspirálása. A Swift-örökségre építve a modell teljesen új stílust képvisel, a jobb teljesítményt biztosító, rendkívül könnyű karosszériáját pedig fejlett biztonsági technológiák egészítik ki.

A megújult Swift igazi európai külsővel rendelkezik, miközben a sportos, funkcionális beltér és az agilis, fürge vezethetőség mellett a biztonság nyugalma is adott. Masao Kobori, a Swift vezető tervezőjének elmondása szerint a cél, olyan autó tervezése volt, amely azonnal lenyűgözi az embereket, és késztetést éreznek, hogy a gázpedálra lépjenek. Az európai értékesítés várhatóan 2017 áprilisában kezdődik.

swift-kulso-01



Innovatív stílus

Mivel a Swiftet már több mint 5,3 millióan ismerik, a tervezők a „Swift DNS-ének merész továbbfejlesztését” tűzték ki célul. Ez olyan átalakulást eredményezett, amely stimulálóan hat az érzékekre, mégis hű marad a Swift karakteréhez. Az eredmény az új Swift, amely a pillanat megélésére ösztönöz.

Inspiráló vezetési élmény

Az új Swift össztömege mindössze 840 kg*1, így szó szerint könnyed vezetési élményt nyújt. A kanyargós utakon könnyű kormányzást biztosít, az egyenesekben viszont pontosan tartja az irányt. A még élénkebb hajtóegységek életteli teljesítményt kölcsönöznek az autónak, de a gazdaságosság terén is jeleskednek.

swift-belso

Fejlett biztonság

Az új Swiftben jelenik meg elsőként a Suzuki fejlett, előre néző érzékelőrendszere*2, amely egylencsés kamera és lézerszenzor adatainak összevetésével biztosít fejlett biztonsági funkciókat, például önállóan képes vészfékezésre, figyelmeztet a sávelhagyásra, és segíti a fényszóró kezelését. Emellett egy milliméteres hullámhosszú radarral működteti az adaptív tempomatot.

Okosabb csomagolás

Az új Swift 10 mm-rel rövidebb a korábbi Swiftnél, azonban a tengelytávja 20 mm-rel nagyobb. Ennek köszönhető, hogy belül jóval több hely áll rendelkezésre, a csomagtér például 254 l-es, 54 l-rel nagyobb, mint a korábbi Swifté. Az autó 15 mm-rel alacsonyabb, azonban 40 mm-rel szélesebb – ez még hangsúlyosabbá teszi a lapos és széles formát.

swift-kulso-02

Számok az új Swift mögött

Az új Swift számos jellemzője változott meg az elődeihez képest. Néhány példa:

- 120 kg-mal kisebb tömeg*

- 5%-kal gazdaságosabb DUALJET motor

- 3%-kal csendesebb

- 8%-kal áramvonalasabb

- 0,4 m-rel kisebb a fordulási sugara

- 23 mm-rel több hely magasságban és szélességben a hátsó üléseken

- 20 mm-rel nagyobb távolság az első ülések középvonala között

- 25%-kal nagyobb csomagtér

*A tömeg a jármű specifikációjától függően változik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: