DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Genfben tartja európai premierjét az új Mazda CX-5

A Mazda új kompakt szabadidőjárműve a Jinba Ittai új generációját képviseli. Magas elvárásoknak kell megfelelnie, és nem is okoz csalódást.

A 2012-ben bevezetett, eredeti CX-5 volt a Mazda első kompakt szabadidőjárműve, az első olyan modell, amelyben megtalálható volt az összes SKYACTIV technológia, valamint az első sorozatgyártású modell, amelyben érvényesült az autógyártó KODO – A mozgás lelke formai filozófiája. A CX-5 rövid időn belül a Mazda legkeresettebb modelljévé lt Európában.

cx-5-geneva-action-15



Sőt, a világszerte eladott összes Mazda gépkocsi egynegyede CX-5, és még ma is ez a modell Európa kedvence, holott időközben az autógyártó kínálatának legidősebb tagjává vált. A vadonatúj CX-5 megalkotásával a Mazda igyekezett még tovább fejleszteni azt az autót, amely pályafutása során jóval több mint 100 díjban és elismerésben részesült, új mércét állítva a kompakt SUV szegmensben, és eközben az emberi igényekkel összhangban továbbfejleszteni a modell Jinba Ittai személyiségét.

A vadonatúj CX-5 ösztönös természete tökéletesen kifejezésre jut a „heads-up” utastérben, ahol minden fontos funkció a lehető legkönnyebben kezelhető és működtethető. Mostantól például elérhető a szélvédőre kivetített head-up kijelző, amellyel ebben a méretosztályban rendszerint csak prémium termékeknél találkozhatunk, vagy a középkonzoli kijelző, amelyet a könnyebb áttekinthetőség érdekében a műszerfal tetején helyeztünk el. A motor-, út- és szélzajok csökkentésére irányuló erőfeszítések eredmlényei pedig könnyed beszélgetést tesznek lehetővé. A pihentető, kiváló minősébelső környezetet kifinomult dizájn és kiemelkedő kivitelezési minőség teszi teljessé.

mazda-cx-5-belso

A MINŐSÉG ÉLMÉNYE

Ami a karosszériát illeti, a vadonatúj CX-5 az előző generációs modell KODO formavilágát egy olyan minimalista esztétikummal egészítette ki, amely megszabadulni igyekszik minden nélkülözhető elemtől. Az új modell „kifinomult robusztusság” mottója stabil, impozáns SUV kiállást eredményez, szélesebb nyomtávval, hátrébb húzott szélvédőoszlopokkal, valamint alacsonyabb tető- és övvonallal. A tematika a tágas belső térben is visszaköszön, ahol a kecses, mégis robusztus elemek a kormánykeréktől kiindulva vízszintesen terjeszkednek.

cx-5-geneva-still-3

A meghajtásról ugyanaz a bevált kistömegű SKYACTIV motorcsalád és futóműkoncepció gondoskodik, amely oly sok elismerésben részesült az előző generációs modellben, épp csak még közvetlenebb és még takarékosabb hangolásban. Az olyan, jobb vezethetőséget és fokozott biztonságos kínáló fejlesztésekkel együtt, mint a G-Vectoring Control, ezek a technológiák pontosan lekövetik a vezető utasításait, és ezzel egy csapásra magabiztossá és elégedetté teszik a jármű vezetőjét, a Jinba Ittai – azaz a vezető meghosszabbításaként létező autó – élményét pedig mindenkivel megosztják a fedélzeten.

A gazdagabb prémium szintű tartalmak, az ösztönös funkcionalitás és a kiemelkedően kezes, közvetlen viselkedés magasan az európai kompakt szabadidőjárművek fölé emelik a vadonatúj Mazda CX-5 modellt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: