DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Óra-visszatekerés: Huncut a Ferrari

Azzal gyanúsítják az olasz luxusautógyárat, hogy közreműködik a kilométerórákat visszatekerő kereskedésekkel. Állítólag még használati utasítást is mellékeltek a módszerről.

Egy korábbi Ferrari-értékesítő, Robert Root réven robbanhat ki botrány, amely könnyen bajba sodorhatja magát az olasz gyártót is. Az állásából kirúgott alkalmazott bírósági keresetet nyújtott be a gyártó ellen, mivel felfedezett egy trükköt, amellyel a Ferrarik kilométeróráját tekerik vissza. Példaként említette, a kereskedés egyik ügyfele fizetett azért, hogy tekerjék vissza LaFerrarija óráját a gyári állapotba, így azt drágábban adhatta el.



„Root szerint a Ferrari által használt gyári diagnosztikai eszköz, a DEIS Tester lehetővé teszi a kereskedések számára, hogy tetszőleges mértékben visszapörgessék az autók kilométeróráját, így magasabb áron tudják értékesíteni azokat” – írja a hírről beszámoló Origo. „Állítólag a Ferrarinak kell jóváhagynia minden, a DEIS Testerrel végzett beavatkozást, vagyis a gyártónak – logikusan – tudnia kell minden óratekerésről.” A folyamodvány szerint a Ferrari még használati utasítást is készített a visszaállítás módjáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: