Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 21. csütörtök
Autó

Kutyajó a Nissan X-Trail családi kalandokhoz

A Nissan megalkotta a tökéletes kutyabarát crossovert, az X-Trail 4Dogs tanulmány legérdekesebb megoldásai között találunk egy kétirányú „kutyakamerát”, zuhanyt, szárítót és a felmászást könnyítő rámpát is.

A kutatás eredményei szerint gyakorlatilag minden kutyatulajdonos családtagként tekint kutyájára. Mindemellett, a nagy többség úgy nyilatkozott, hogy megvásárolnának egy kutyabarát megoldásokban bővelkedő új autót.

Hogy megfeleljen igényeiknek, a Nissan egy új és egyedi modellel – az X-Trail 4Dogs tanulmányautóval – állt elő, mellyel azt demonstrálja, hogy a crossoverek zászlóshajója a családi kalandok tökéletes autója, különösen akkor, ha négylábú kedvencünk is velünk utazik.

Nissan-x-rail-4dogs(1)

Az X-Trail 4Dogs a tökéletes családbarát crossover: csomagtartója telesen átalakult, így akár két állatnak is tökéletes helye lehet.

A crossover csomagterét kutyakuckóvá alakítottuk, a 445 literes teret új és innovatív megoldásokkal töltöttük meg. Ezeket a kutya és a gazdája igényeinek megfelelően választottuk ki.

Például, a Nissan X-Trail 4Dogsban minden kéznél van, melyekkel gondoskodhatunk a kutyák tisztaságáról és kényelméről egy hosszú, sáros séta után. A 360°-ban elforgatható kihúzható zuhannyal gyerekjáték a mosdatás, és utána jöhet a kutyaszárító, mely gondoskodik a száraz bundáról. A kihúzható rámpán a kutyák felmászhatnak a csomagtérbe – miközben gazdáik tiszták maradhatnak –, majd a beépített szárítórendszer bekapcsolásával meleg levegő áramoltatható a csomagtérbe.

A kutyák leheveredhetnek a rendkívül kényelmes fekhelyre, fröccsenésmentes vizestálból olthatják szomjukat, az intelligens jutalomfalat adagolóból pedig finom falatokhoz juthatnak. Utazás közben a csatos hám rögzítőpont gondoskodik biztonságukról.

Az innovatív „kutyakamera” technológiával a vezető és az első utas rajta tárhatják szemüket a kutyákon. Ezt a funkciót az X-Trail NissanConnect infotainment rendszerébe integrálták. Ezen keresztül a gazda és a kutyák – a 7”-os infotainment képernyőn illetve a csomagtartóba épített új, 10”-os képernyőn – láthatják egymást. A kutyát a hangkapcsolaton keresztül beszéddel is lehet nyugtatni.

A zuhany és a szárító alkatrészei egy új kihúzható fiókban kaptak helyet, mely könnyen hozzáférhető a csomagtartó első részén. Az új oldalsó tárolórekeszek gondoskodnak arról, hogy semmi ne kerüljön a csomagtér padlójára, elfér bennük a jutalomfalat, szemeteszsákok és a póráz is. Az X-Trail 4Dogs része egy térelválasztó rács is a hátsó ülések mögött – ez az eredeti Nissan kiegészítő már most is megvásárolható.

Mindezek tetejébe a csomagtér könnyen tisztítható prémium bőr bevonatot kapott, így könnyedén eltávolíthatók a koszfoltok és a kutyaszőr.

Nissan-x-rail-4dogs(2)

A Nissan egy 1300 kutyatulajdonos bevonásával végzett felmérés eredményei alapján tervezte meg az X-Trail 4Dogs tanulmányautót. A felmérést a Kennel Club végezte, mely az Egyesült Királyság legnagyobb és legismertebb kutyák egészségével és jólétével foglalkozó szervezete. A felmérés szerint:

- Majdnem minden kutyatulajdonos (99,9%) családtagként tekint kutyájára.

- Csaknem ugyanennyien (98,7%) használják autójukat kutyájuk szállítására

- Csaknem 90%-uk (88,9%) megvásárolna egy kutyabarát megoldásokban bővelkedő autót

- Majdnem 90%-uk (88,7%) legalább hetente egyszer szállítja kutyáját autójában

- Több mint 90%-uk (90,5%) 10 percnél több ideig tartó utakat tesz meg kutyájával az autóban.

- A megkérdezettek több, mint fele (54,7%) szeretné, ha járművébe könnyebben szállhatna be kutyája.

- Csaknem kétharmaduk (71,5%) a csomagtérben vagy a hátsó ülésen szállítja kutyáját.

- Több mint felük (50,9%) a nagyméretű csomagtartó miatt gondolta azt, hogy autója megfelelő a kutya szállításához.

Ryan Gains, az X-Trail vezető Marketingmenedzsere elmondta: „A kutatások rámutattak, hogy a kutyatartóknál a kutya fontos tagja a családnak. Gyakran ugyanolyan fontos számukra kutyáik igényeinek kiszolgálása, mint az, hogy gondoskodjanak gyermekeik biztonságáról és boldogságáról. A Nissan X-Trail a családi kalandok autója, és az X-Trail 4Dogs tanulmányautó ennek egy következő lépcsője.”

A Nissan X-Trail 4Dogs tervezésének minden pillanatában a praktikusság volt a szempont. A kutya fekhely, vizestál és a jutalomfalat adagoló könnyedén eltávolítható, így használható rakteret kapunk – például a bevásárláshoz–, ha a kutya nem utazik a családdal. Természetesen az autó pótkereke is hozzáférhető.

AZ X-Trail a Qashqait és a Juke-ot is magában foglaló díjnyertes Nissan crossover család legnagyobb tagja. AZ X-Trail tágas, öt- vagy hétszemélyes kivitelben érhető el, az ülések mindegyike ledönthető, így teljesen sík – akár 1982 literes – rakteret kapunk. Az ötajtós változathoz – a mindennapos használhatóság jegyében – alapkivitelben jár az innovatív poggyásztér-elválasztó rendszer, melynek pocaival és elválasztóval 18 különféle csomagszállító elrendezés áll alakítható ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?