DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

BMW M760Li xDrive - Hatalmas teljesítmény, fejedelmi kényelem

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin piaci bemutatkozásával új vezérmodell érkezett a BMW 7-es sorozat palettájának élére. Példaértékű járműtechnológiai és ergonómiai kifinomultságával, minden körülmények között letaglózó menetteljesítményével és a motorháztető alatt dolgozó vadonatúj, BMW M Performance TwinPower Turbo technológiát alkalmazó V12-es benzinmotorjával a bajor gyártó tekintélyt parancsoló zászlóshajója alapjaiban írja át a csúcskategóriás luxuslimuzin fogalmát.

Az új BMW M760Li xDrive modell a lélegzetelállítóan dinamikus vezetés élményét fejedelmi utazási komforttal karöltve varázsolja négy kerékre, amellyel a BMW minden korábbinál magasabbra helyezi a királykategória mércéjét, a luxuslimuzinok vadonatúj etalonját tárva ügyfelei elé.

bmw-m760li-xdrive-on-2



Erő és megingathatatlan határozottság

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzinban a BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó V12-es benzinmotor is világpremierjét ünnepli. Az „M Performance” feliratot viselő motorborítás alatt megbúvó 6,6 liter hengerűrtartalmú, tizenkét hengeres erőforrás percenkénti 5 500 főtengely-fordulatnál 448 kW / 610 lóerő maximális teljesítményt, percenkénti 1 550 főtengely-fordulattól pedig nem kevesebb, mint 800 Nm csúcsnyomatékot ad le (100 kilométerenkénti 12,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 294 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*. A vadonatúj fejlesztésű BMW M Performance TwinPower Turbo technológiát alkalmazó nagyteljesítményű benzinmotor mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsítja fel a BMW M760Li xDrive luxuslimuzint álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben a modell végsebességét az elektronika 250 km/óránál maximálja. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető M Driver's Package ez utóbbit egészen 305 km/óráig kitolja, amelyet ugyancsak a jármű vezérlőelektronikája korlátoz. A V12-es erőforrás bődületes teljesítményét és forgatónyomatékát a modellhez alapfelszereltségként kínált, csúcstechnológiás nyolcsebességes Steptronic Sport automataváltó továbbítja a négy kerék felé. Az M Performance váltási karakterisztika szerint beállított automataváltót kifejezetten a tizenkét hengeres benzinmotor teljesítmény- és nyomatékgörbéjéhez hangolták a mérnökök, amely így a teljes fordulatszám-tartományban sportosabb sebességváltást és közvetlenebb visszaváltásokat garantál. Optimalizált belső hatékonyságával és a navigációs rendszer adatait felhasználó sebességváltási karakterisztikájával a nyolcsebességes Steptronic Sport automataváltó kiválóan kelti életre a megtorpanás-mentes, folyamatosan előrelátó vezetés élményét, amely tökéletes harmóniában dolgozik együtt az alapfelszereltség részeként kínált Auto Start Stop funkcióval.

bmw-m760li-xdrive-on-4

Hatalmas teljesítmény és fejedelmi kényelem, messze a vetélytársak előtt

A BMW 7-es sorozatban bemutatkozó, innovatív Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás a mérnökien pontos, lendületes menetteljesítmény és a felülmúlhatatlan utazási komfort kettősének csúcstechnológiás záloga. Miközben az aktív kilengés-kiegyenlítő rendszer minimálisra csökkenti a karosszéria oldalirányú mozgását, a 20 coll méretű, Cerium Grey fémszürke BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúrán feszülő nagyteljesítményű gumiabroncsok veszteség nélkül továbbítják az aszfaltra a V12-es erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát, kategóriaelső menetdinamikával ruházva fel a BMW M760Li xDrive modellt, a fejedelmi utazási komfortra gyakorolt bárminemű befolyás nélkül. Az alapesetben hátsókerék-meghajtású hajtáslánc-karakterisztika szerint beállított BMW xDrive intelligens összkerékhajtás minden esetben a vezetési szituáció igényei szerint osztja el az erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát a négy kerék között, mindvégig gondoskodva a BMW M Performance modelleket jellemző hamisítatlan lendületről és a tökéletes tapadásról. A luxuslimuzin új generációjához alapfelszereltségként kínált aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) a BMW M760Li xDrive modell aktív biztonságát és menetdinamikáját egyaránt növeli: az utazósebesség és az első kerekek elforgatási szöge szerint kormányzott hátsó tengely érezhetően közvetlenebb kormányreakciót, kisebb fordulókört és nagyobb menetstabilitást eredményez. Az aktív hátsókerék-kormányzásnak köszönhetően alacsony sebességnél kisebb kormánymozdulatokra van szükség, miközben nagyobb tempónál az agilitást és a biztonságot is fokozza. Az új BMW M760Li xDrive modell 20 collos keréktárcsái mögött 19 collos M Sport féktárcsák és BMW M logóval ellátott, kékre fényezett féknyergek jelzik az új vezérmodell acélos teljesítményét, miközben minden helyzetben verhetetlen lassulást garantálnak.

bmw-m760li-xdrive-on-6

Innovatív vezetést támogató rendszerek

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin a BMW 7-es sorozat összes járműtechnológiai innovációját és jövőbe mutató vezetést támogató rendszerét megörökölte. A Driving Assistant Plus csomag részeként a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), az oldalirányú ütközésre figyelmeztető rendszerrel dolgozó sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Active Side Collision Protection), a hátsó ütközésvédelem (Rear Collision Prevention) és a keresztirányú forgalomra figyelmeztető funkció (Crossing Traffic Warning) is a biztonságos vezetés szolgálatába áll a fedélzeten. A közlekedési torlódásokat figyelő asszisztens (Traffic Jam Assistant) mindeközben – magába foglalva a nagymértékben automatizált járművezetés lehetőségét – mindegyik úttípuson tökéletesen használható. A bajor gyártó ügyfelei az új 7-es BMW-ben mindössze egyetlen gombnyomással aktiválhatják a Stop&Go funkcióval ellátott aktív tempomatot (Active Cruise Control with Stop&Go function), amely ezt követően a sebességkorlát-kijelzés (Speed Limit Info) által érzékelt aktuális sebességkorlátozás szerint állítja be a luxuslimuzin követési sebességét. A Surround View rendszer legújabb generációja már jármű körüli háromdimenziós- és panorámanézetet (3D View and Panorama View) is kínál, amelyeket a rendszer a központi kijelzőre vetít ki.

bmw-m760li-xdrive-on-5

Vezérmodellhez illő karosszéria-kiegészítők széles tárháza

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin már első ránézésre egyértelművé teszi kvalitásait: a modell egyszerre elegáns és atletikus kisugárzása a BMW M Performance négykerekűek vérpezsdítő dinamizmusát nyomatékosítja, hamisítatlanul egyedülálló stílusban. A sportosan elegáns megjelenésről a hatalmas légbeömlőkkel ellátott első lökhárítót is kínáló exkluzív M aerodinamikai csomag és a Cerium Grey fémszürke árnyalatú, 20 collos, 760M duplaküllő-kialakítású BMW M könnyűfém-kerékgarnitúra kettőse gondoskodik. Az exkluzív, galvanizált Cerium Grey fémszürke felületkezelés a vese alakú hűtőrács keretén, a hűtőrács lamelláinak élén, az első lökhárító betétjein, a külső kilincseken, az első kerékjárati ívekbe integrált Air Breathers légkivezető nyílásokon és az oldalsó díszléceken, valamint a csomagtérajtó díszlécén is visszaköszön, még tovább hangsúlyozva a BMW M760Li xDrive luxuslimuzin BMW 7-es sorozaton belül és a teljes BMW modellpalettán elfoglalt abszolút vezető szerepét. A bajor gyártó legújabb csúcsmodelljét olyan figyelemre méltó részletek különböztetik meg testvérmodelljeitől, mint az ugyancsak Cerium Grey fémszürke visszapillantó-házak, a C-oszlopokon megjelenített diszkrét V12 emblémák, a karosszéria két oldalán található egy-egy BMW M logó, valamint a csomagtérajtón elhelyezett diszkrét típusjelzés és xDrive felirat. Az intelligens szelepvezérléssel ellátott M sport kipufogórendszer méltó orgánummal szólaltatja meg a zászlóshajó orrában dolgozó 6,6 literes erőforrást, a kétoldali dupla kipufogóvég galvanizált Cerium Grey fémszürke felületkezelése pedig jellegzetes BMW M Performance sajátosságként zárja a BMW M760Li xDrive luxuslimuzin egyedi karosszéria-kiegészítőinek listáját.

bmw-m760li-xdrive-on-7

Hamisítatlan BMW M Performance jegyek az utastérben is

Az új BMW M760Li xDrive modell utasterét jellegzetes BMW M Performance kiegészítők öltöztetik sportosan elegáns hangulatba. Az exkluzív M bőrkormány függőleges küllője diszkrét M logót, a vízszintes küllők pedig elegáns, gyöngyházfényű króm multifunkciós gombokat viselnek. A manuális sebességváltás elősegítése és a vezetési élmény fokozása érdekében a kormány mögött váltófülek kaptak helyet. Az ajtók kinyitását követően V12 logóval ellátott, világító küszöblécek jelzik a fejedelmi luxuslimuzin sportos énjét, a digitális műszeregység bal középső ívében pedig típusjelzéssel ellátott, 330 km/óráig kalibrált exkluzív sebességmérő sürgeti a vezetés vérpezsdítő élményének megélését. Az új BMW M760Li xDrive modell sportos énjét az M lábtámasszal kiegészített M pedálsor is nyomatékosítja. Az automataváltó előválasztó karjához és az iDrive vezérlőjéhez közel eső középkonzol-rész zongoralakk-fekete BMW Individual bevonatot és elegáns V12 emblémát kapott, ez utóbbit a hátsó üléssor középső könyöktámaszába szerelt opcionális BMW Touch Command táblagép tartókonzolja is büszkén viseli.

Előkelő utastéri részletek az első osztályú utazási komfortért

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin utasterében a többszörös memóriafunkcióval ellátott, automatikusan állítható első ülések, a magasfényű fémes hatású dekorcsíkok, a sötét tónusú fabetétek, az antracit Alcantara tetőkárpit és a hátsó lábtérben elhelyezett puha, vastag szőnyegek teremtik meg az utazás fejedelmi hangulatát, amelyet az üléseken, az oldalsó és a középső könyöktámaszokon, a fejtámlákon és az ajtókárpitokon végigvezetett exkluzív Nappa bőrözés emel kategóriájában egyedülálló magaslatokba.

bmw-m760li-xdrive-on-1

A visszafogott alternatíva: BMW M760Li xDrive V12 Excellence

A bajor gyártó azon ügyfelei számára, akik a BMW M760Li xDrive modell visszafogottabb kisugárzását helyezik előtérbe, opcionális alternatívaként a BMW M760Li xDrive V12 Excellence névre keresztelt, diszkrétebb kivitel is elérhetővé vált, mindennemű többletköltség nélkül. A csúcsmodell ezen alternatívája jelentős mértékben változtat a BMW M760Li xDrive modell egyéniségén: lekerülnek a karosszériáról az M aerodinamikai csomag sportos elemei, a 760M duplaküllő-kialakítású M könnyűfém-keréktárcsák helyét pedig felcsiszolt, 20 collos BMW Individual könnyűfém-kerékgarnitúra veszi át, 646 kódjelű, W-küllőkialakítású kivitelben, elöl 245/40 R20, hátul 275/35 R20 méretű gumiabroncsokkal szerelve. A kékre fényezett féknyergeket ez esetben magasfényű fekete elemek váltják fel. A V12 Excellence modell kiváltsága a jármű frontrészén keresztbe húzódó, exkluzív króm csík, amelyet az ezüstszínű hűtőrács-lamellák krómozott éle, a szintén krómozott hűtőrács-keret és a fényes króm kilincsek, valamint a karosszérián található krómozott díszlécek egészítenek ki. A BMW M760Li xDrive V12 Excellence luxuslimuzin csomagtérajtaján a modelljelölést krómozott V12 embléma váltja fel, a kipufogórendszer ikervégződéseit pedig elegáns négyszög alakú, króm keretekbe foglalt végek helyettesítik. A visszafogott alternatíva utasterében a BMW bőrkormány elegáns fabetétet kap, a motor beindítására pedig a – 260 km/óráig kalibrált sebességmérővel dolgozó – digitális műszerfalon elegáns V12 típusjelölés villan fel. Az intelligens szelepvezérlésű kipufogórendszert ezen modell esetében visszafogottabb, komfort-orientált hangzásra állítják be a mérnökök, a V12 Excellence kivitel különleges karakterét helyezve a középpontba.

bmw-m760li-xdrive-on-3

Intuitív járművezérlés érintőképernyővel és BMW Gesztusvezérléssel

Miként a BMW 7-es sorozat mindegyik modellváltozatában, az iDrive operációs rendszer úgy a csúcsmodellnek számító BMW M760Li xDrive luxuslimuzinban is érintőképernyős központi kijelzővel dolgozik együtt, a bajor gyártó ügyfelei így immáron a modern okoskészülékekhez hasonlóan, érintő és csúsztató mozdulatokkal navigálhatnak az operációs rendszer különböző funkciói között. Tekintve azonban, hogy a tervezők az iDrive vezérlőjének hagyományos működtetését is meghagyták, a BMW ügyfelei szabadon választhatnak az érintőképernyős és a könyöktámaszról működtetett járművezérlés opciói között.

Az iDrive operációs rendszer egyes funkciói mindemellett a BMW 7-es sorozatban bemutatott BMW Gesztusvezérléssel is működtethetők. A bajor gyártó ügyfelei a háromdimenziós szenzorok által érzékelt kézfej-mozdulatokkal a valaha tapasztalt legintuitívabb módon vezérelhetik a különféle funkciókat, így például ujjkörzéssel változtathatják a zenerendszer hangerejét, a beérkező telefonhívásokat pedig egy mozdulattal fogadhatják vagy elutasíthatják. A BMW gesztusvezérlési rendszerén belül ráadásul számos funkcióhoz egyéni kézmozdulatokat társíthatnak a gyártó ügyfelei. A járműtechnológiai innovációk sorát egy, a középkonzolba épített okostelefon-tartó zárja, amely vezetékmentes, induktív akkumulátortöltési lehetőséget is kínál.

* Előzetes üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási érték, az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: