DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Indiába látogat a tizenharmadik BMW Art Car

A Sandro Chia kézjegyét viselő guruló műalkotás a február 2-5. között nyitva álló India Art Fair művészeti kiállításon ünnepli huszonötödik születésnapját.

2017. február 2-5. között a BMW Group India a legendás BMW Art Cars kollekció tizenharmadik guruló műalkotásával kedveskedik az Újdelhiben életre hívott India Art Fair művészeti kiállítás közönségének. A BMW E36 M3 GTR műszaki alapjaira megálmodott páratlan modellt napjaink egyik leghíresebb kortárs olasz művésze, Sandro Chia készítette el 1992-ben, a különlegesség így megszületésének éppen huszonötödik évfordulóját ünnepli.

13th-bmw-art-car-01



A BMW Art Cars kollekció guruló műalkotásai a magaskultúra egészen egyedülálló ékkövei, amelyek a forradalmi járműtechnológia és a művészi önkifejezés hamisítatlan összefonódását éltetik. Az 1975 óta eltelt negyvenkét évben a világ legkiemelkedőbb alkotói tizennyolc BMW Art Car modellel ajándékozták meg a bajor gyártó és a művészet rajongóit.

„A kultúra iránti hosszú távú elkötelezettség és a művészetek széleskörű támogatása mindig is a BMW Group márkastratégiájának egyik alappillére volt. A vállalatcsoport e téren kiépített együttműködései megannyi előremutató interkulturális párbeszéd létrejöttéhez járultak hozzá, megteremtve ezzel az egyes kultúrák és közösségek közötti kölcsönös elfogadás alapját. A BMW Art Cars kollekció darabjai kontinenseken átívelő ékkövekként kötik össze a földkerekség legjelentősebb alkotóit, akik közösen formálják a kortárs művészet jelenét és jövőjét. Az India Art Fair művészeti kiállításon kiállított tizenharmadik BMW Art Car modellel még közelebb hozzuk a guruló műalkotások atmoszféráját a művészetek iránt rajongókhoz, a látogatók így testközelből élhetik át Sandro Chia alkotásának lélegzetelállító művészi értékét” – fogalmazott Mr. Frank Schloeder, a BMW Group India ügyvezető igazgatója.

A legendás BMW Art Cars kollekció a BMW Group kultúra iránti elkötelezettségének egyik meghatározó alkotóeleme, amelynek guruló műalkotásai egytől egyig a forradalmi járműtechnológiákban rejlő formatervezési szabadság páratlanul egyedi művészeti szimbólumai. 1992-ben Sandro Chia az első olasz művészként kapott felkérést saját BMW Art Car modellje megtervezésére, az alkotó pedig kiváltképp jellegzetes köntöst álmodott valóra: a BMW E36 M3 GTR a többrétegű párhuzamos dimenziók és az egymásra ható eltérő nézőpontok rendhagyó kombinációját szimbolizálja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: