DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

A föld alól kiásott Ferrari története

Ha az ember elkezd a kertjében kapirgálni, találhat gilisztákat és régi pénzérméket, de ha nagyon szerencsés, akkor is előbb akad bele az ásója egy dinoszaurusz-csontvázba, mint egy Ferrari sportautóba...

Clipboard_1



A történet már idestova 40 éve, 1978-ban került címlapokra, miután Los Angeles West Athens városrészében az egyik ház udvarában játszadozó gyerekek egyszer csak valami keményre bukkantak kicsivel a földfelszín alatt. Hamar kiderült, hogy egy méretesebb tárgyról van szó, így a család kihívta a rendőrséget, ami végül egész komoly ásatásokhoz vezetett, végül pedig nem más, mint egy Ferrari Dino 246 GTS sportautó bújt elő a föld alól, a körülményekhez képest egész jó állapotban.

Eleinte senki sem tudta mire vélni, hogy kinek juthatott eszébe a föld alá temetni egy ilyen sportkocsit, de az egyik rendszámtábla még rajta volt az autón, így a kutatás és nyomozás végül eredményre vezetett. Kiderült, hogy az autót egy bizonyos Rosendo Cruz vásárolta 1974-ben, és a feleségének adta azt születésnapi ajándékként. Még ugyanannak az évnek a decemberében a házaspár beült a Brown Derby vendéglőbe, ám mire végeztek az italozással, az utcán leparkolt Ferrarinak nyoma veszett.

ferrari-1

A sztori azonban itt vesz egy komoly csavart: utólag fény derült rá, hogy Cruz maga fogadott fel néhány embert arra, hogy lopják el az autót, majd pedig szedjék azt darabjaira, azaz tűntessék el a Föld színéről. A tulajdonos motivációja az volt, hogy az autóra kötött nagy értékű biztosítással még komolyabb összeghez jusson, mint amennyiért vásárolta azt - és a járgány már egyébként is a feleségéé volt!

A fizetett tolvajok azonban ismeretlen okból mégsem pusztították el az autót, hanem elásták az akkor még senki által nem figyelt udvarban, talán abban a reményben, hogy némi idő elteltével majd visszajönnek érte - amire végül nem került sor.

A kiásás után egy autószerelő, Brad Howard vette meg a rozsdás, horpadt és belterében is komoly károkat szenvedett Ferrarit, amit sikeresen kipofozott és azóta is járja vele az utakat. Mondani sem kell, a legkülönösebb történetű Ferrarit birtokolja, amire a múltja emlékéül egyedi rendszámot is vásárolt, amin a kiásásra utalva ez áll: „DUG UP”.

ferrari-7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: