DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kivételesen sportos és sokoldalú a Countryman

A MINI Countryman második generációja a nagy múltú brit prémiummárka valaha készült legnagyobb és legsokoldalúbb modellje, amely most a legújabb MINI John Cooper Works paletta kirobbanóan dinamikus erőforrását is megkapja.

A MINI John Cooper Works Countryman orrában a MINI eddigi legerőteljesebb sorozatgyártású motorja dolgozik, 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítménnyel, amely az alapfelszereltség részeként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtással és a sportosra edzett járműkarakter sokszínűségével kiegészülve új dimenzióba emeli a MINI John Cooper Works modellek vérpezsdítően lendületes vezetési élményét – a versenypályákon, a hétköznapok útjain és az ismeretlen terepeken egyaránt.

mini-john-cooper-wor4



Az új MINI John Cooper Works Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 169 gramm / km) az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval és az opcionálisan elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval is 6,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely 0,8, illetve 0,7 másodperccel előzi meg a MINI Cooper S Countryman ALL4 hasonló értékeit. Az új MINI John Cooper Works Countryman kivételesen lendületes teljesítménye a nagyobb tempókról indított kigyorsításokban, a páratlanul agilis kanyarvételekben és a letaglózó lassulási erőkben egyaránt tetten érhető. Mindez a teljes MINI John Cooper Works modellpalettát átható, több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztett széleskörű versenycsomagnak köszönhető, amelynek nem csupán az erőteljes benzinmotor és az intelligens összkerékhajtás, de a 18 collos MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal és Brembo sport fékrendszerrel felszerelt sport futómű, a légellenállást minimalizáló aerodinamikai megoldások, az optimális mennyiségű hűtőlevegőt szállító karosszéria-kialakítás és a MINI John Cooper Works sportülésekkel felszerelt, típus-specifikus utastér is része.

mini-john-cooper-wor3

Az új MINI John Cooper Works Countryman prémium kompaktok között betöltött egyedülálló státuszát a bőséges alapfelszereltség nyomatékosítja még tovább, MINI vezetési üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes), LED-technológiás első fényszórókkal, kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkcióval, valamint MINI Visual Boost rádióval.

mini-john-cooper-wor2

Az új MINI John Cooper Works Countyman: tények és számok

1. Négyhengeres, turbófeltöltésű benzinmotor 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítménnyel és 350 Nm csúcs forgatónyomatékkal.

2. Maximális hatékonyság szerint optimalizált ALL4 intelligens összkerékhajtás már az alapfelszereltség részeként.

3. Sport futómű Brembo fékrendszerrel és 18 collos MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal.

4. Több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztett MINI John Cooper Works versenycsomag a motor, a futómű és az aerodinamikai megoldások tökéletes harmóniáját kínálva.

5. A MINI Cooper S Countryman ALL4 modellnél 0,8 másodperccel gyorsabb, mindössze 6,5 másodperces 0-100 km/órás gyorsulás, végsebesség 234 km/óra.

6. Típus-specifikus MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag az első lökhárító kivételesen nagy légbeömlőjével.

7. Típus-specifikus utastér MINI John Cooper Works sportülésekkel.

8. Exkluzív alapfelszereltség LED-technológiás első fényszórókkal, MINI vezetési üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes), valamint kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkcióval.

9. Öt teljes értékű ülés, valamint az elődmodellhez képest jelentős mértékben megnövelt helykínálat és minden korábbinál ötletesebb elrendezés az utastérben, illetve a csomagtérben.

10. Személyre szabott MINI Connected szolgáltatás-paletta, amely a hétköznapok mobilitását és a hosszabb utazásokat egyaránt egyszerűbbé teszi.

mini-john-cooper-wor1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: