DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hat tipp a téli autózáshoz

Az elmúlt időszak hideg időjárása ismét felhívta a figyelmet a járművek téli használatának nehézségeire. Az átmeneti enyhülés után ismét kemény hidegek várhatók, komoly mínuszok esetén pedig az autó megbízható indulása és motorműködése érdekében kiemelten fontos a minőségi üzemanyag használata.

Télen a szokásosnál is nagyobb figyelmet érdemel a dízel üzemanyagok összetétele a megbízható motorindítás és a problémamentes közlekedés érdekében. Az OMV MaxxMotion Diesel prémium gázolaját a vállalat innovációs csapata fejlesztette Ausztriában, összetétele pedig kiemelkedő motorteljesítményt szavatol a téli körülmények között is.

A téli felkészülés jegyében még most sem késő megtenni a legfontosabbakat:

1. Tankolja meg dízel autóját OMV MaxxMotion Diesel üzemanyaggal, a motor megbízható működése érdekében.

2. Nézze át a jármű alvázvédelmét és fényezését, a só korróziós hatásainak kivédése érdekében válasszon egy mosóprogramot, amely alvázmosást is tartalmaz.

3. Töltse fel a hűtővíz- és ablakmosótartályt fagyálló folyadékkal. A téli szélvédőmosó folyadékok késleltetik a jégképződést a szélvédőn és a fúvókákat is jégmentesen tartják, így télen is tisztán láthatja a külvilágot.

4. A szélvédő rendszeres belső tisztításával megelőzhető a párásodás.

5. Mindig legyen kéznél a jégkaparó, a kézi kefe vagy seprű, indítókábel (bikakábel), takaró és hólánc. Ha pedig ezek közül bármi hiányzik, az OMV-töltőállomásokon ezeket is megtalálja.

6. Ha lehetséges, garázsba vagy fedett helyre parkolja le autóját, így ugyanis jóval kevesebb lerakódott jeget (vagy havat) kell reggelente letisztítani az ablakokról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: