Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 29. szombat
Autó

Hat tipp a téli autózáshoz

Az elmúlt időszak hideg időjárása ismét felhívta a figyelmet a járművek téli használatának nehézségeire. Az átmeneti enyhülés után ismét kemény hidegek várhatók, komoly mínuszok esetén pedig az autó megbízható indulása és motorműködése érdekében kiemelten fontos a minőségi üzemanyag használata.

Télen a szokásosnál is nagyobb figyelmet érdemel a dízel üzemanyagok összetétele a megbízható motorindítás és a problémamentes közlekedés érdekében. Az OMV MaxxMotion Diesel prémium gázolaját a vállalat innovációs csapata fejlesztette Ausztriában, összetétele pedig kiemelkedő motorteljesítményt szavatol a téli körülmények között is.

A téli felkészülés jegyében még most sem késő megtenni a legfontosabbakat:

1. Tankolja meg dízel autóját OMV MaxxMotion Diesel üzemanyaggal, a motor megbízható működése érdekében.

2. Nézze át a jármű alvázvédelmét és fényezését, a só korróziós hatásainak kivédése érdekében válasszon egy mosóprogramot, amely alvázmosást is tartalmaz.

3. Töltse fel a hűtővíz- és ablakmosótartályt fagyálló folyadékkal. A téli szélvédőmosó folyadékok késleltetik a jégképződést a szélvédőn és a fúvókákat is jégmentesen tartják, így télen is tisztán láthatja a külvilágot.

4. A szélvédő rendszeres belső tisztításával megelőzhető a párásodás.

5. Mindig legyen kéznél a jégkaparó, a kézi kefe vagy seprű, indítókábel (bikakábel), takaró és hólánc. Ha pedig ezek közül bármi hiányzik, az OMV-töltőállomásokon ezeket is megtalálja.

6. Ha lehetséges, garázsba vagy fedett helyre parkolja le autóját, így ugyanis jóval kevesebb lerakódott jeget (vagy havat) kell reggelente letisztítani az ablakokról.

Olvastad már?